Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Körfez derelerinde derin temizlik

Körfez derelerinde derin temizlik

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi DSİ ile birlikte, Körfez´e kirlilik taşıyan derelerde bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı temizlik ve ıslah çalışması başlattı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi DSİ ile birlikte, Körfez´e kirlilik taşıyan derelerde bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı temizlik ve ıslah çalışması başlattı.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile birlikte deniz kirliliğinin önüne geçecek adımları atarak bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı temizlik çalışmasını başlatan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ), Körfez´e kirlilik taşıyan dereleri kontrol altına alıyor. Büyükşehir Belediyesi; Gömeç Deresi, Havran Çayı, Edremit Çayı ve Nikita Deresi olmak üzere yaklaşık 14 kilometre uzunluğundaki alanda ıslah ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Dere ıslah ve temizlik çalışmaları kapsamında Gömeç Deresi´nde ana kolda 605, yan kolda 303 metre olmak üzere toplam 908 metre uzunluğunda dere yatağında dip temizliği ve şev düzenlemesi gerçekleştirildi, taş tahkimat çalışmaları ise devam ediyor. 1800 metre uzunluğundaki alanda yabani otların temizlendiği, kenar ve dip temizliğinin % 50´sinin tamamlandığı Havran Çayı´nda ise ıslah ve temizlik çalışmaları sürüyor. Edremit Çayı´nın her iki yakasında, çift taraflı olmak üzere toplam 1108 metre uzunluğundaki kanalda ıslah ve temizlik çalışmaları tamamlanarak 60 santimetre olan derinlik 4 metreye çıkarıldı. Bölgede; yol dolgusu ve kanal yüzeyindeki taş tahkimat çalışmaları ise devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi ayrıca Ayvalık İlçesi´nden geçerek Sarımsaklı Sahili´ne dökülen Nikita Deresi´nde de ıslah çalışmalarına başladı. 10 bin metrelik alanda ıslah çalışmalarının başladığı Nikita Deresi´nde sazlıklar ve otlar ortadan kaldırılacak, ardından dip ve kenar temizliğine geçilecek.
Bir yandan dere temizliği ve ıslah çalışmalarını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan arıtma tesisi yatırımlarını sürdürüyor. 20 ilçede, 1 milyon 237 bin kişi kapasiteli 29 atık su arıtma tesisi ile şehre hizmet veren Büyükşehir, devam eden yatırımların tamamlanmasıyla birlikte tesis sayısını 42´ye, kişi kapasitesini ise 1 milyon 900 bine yükseltmeyi hedefliyor. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli