Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Körfez Bölgesi karayolu mecliste

Körfez Bölgesi karayolu mecliste

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Balıkesir-Körfez bölgesi arasındaki bölünmüş yol çalışmaları ile ilgili sıkıntıyı TBMM gündemine getirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Balıkesir-Körfez bölgesi arasındaki bölünmüş yol çalışmaları ile ilgili sıkıntıyı TBMM gündemine getirdi.
Akova, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde şu hususlara değindi: Balıkesir-Körfez bölgesi arasındaki bölünmüş yol çalışmaları ile ilgili daha önceki soru önergelerime cevap verilmemiştir. Başbakanlığın 2008 yılı Bölünmüş Yol Yapımı Konusundaki Genelge'sine göre Karayollarında standartların yükseltilerek trafik emniyeti, can ve mal güvenliğinin sağlanması, sosyal ve ekonomik kalkınmanın temin edilmesi, bölgeler arasındaki gelişmişlik farklılıklarının giderilmesi ve hayatın kolaylaştırılması amacıyla bölünmüş yolların en seri şekilde tamamlanması ve mevcut yolların iyileştirilmesi için” birçok tedbirin alınması öngörülmüştür. Ancak Körfez Bölgesinin ulaşım sorunları devam etmekte olup, yol çalışmalarının ise durduğu gözlemlenmektedir. Akova, Bakan Elvan'a şu soruları yöneltti: Balıkesir-Körfez arasındaki yolun yapım ve iyileştirme işleri hangi firmalara, hangi koşullarda ne kadar sürede bitirilmek koşuluyla verilmiştir? Balıkesir-Körfez arasındaki yol çalışmaları neden durmuştur? Balıkesir-Körfez arasındaki yolun yapım ve iyileştirme çalışmaları ne zaman bitirilecektir? Senelerdir yapımı devam eden ve araçların güvenli geçişleri için risk oluşturan Burhaniye-Edremit kavşağı çalışmaları ne zaman bitirilecektir?”
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli