Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Körfez Bölgesinde elektrik kesintisinin eşiğinden dönülmüş

Körfez Bölgesinde elektrik kesintisinin eşiğinden dönülmüş

Geçtiğimiz haftalarda Balıkesir-Körfez Bölgesinde meydana gelen sel baskınlarından dolayı, körfez bölgesinde elektrik kesintilerinin eşiğinden dönülmesine yönelik basında çıkan haberler üzerine CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş bir ...

Geçtiğimiz haftalarda Balıkesir-Körfez Bölgesinde meydana gelen sel baskınlarından dolayı, körfez bölgesinde elektrik kesintilerinin eşiğinden dönülmesine yönelik basında çıkan haberler üzerine CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş bir çalışma başlattı.
Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`a iletilmek üzere kaleme aldığı soru önergesinde, Balıkesir İli Ayvalık İlçesi`nde bulunan vatandaşlarımızın, Altınoluk`tan Altınova`ya kadar olan bölgeye elektrik sağlayan trafo merkeziyle ilgili şikâyetlerini aktardı. 
Merkez trafo dere yatağına yapılmış
Dere yatağına inşa edilen trafonun her şiddetli yağmurda sular altında kaldığını anlatan Gümüş, söz konusu trafonun Nikita Dere yatağında bulunmasından kaynaklanan bu problemin, geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve sele yol açan şiddetli yağmurda tekrar gündeme geldiğini dile getirdi. 
Körfez Bölgesi haftalarca elektriksiz kalabilirdi
Yetkililerin iş makineleriyle gece boyunca suyu tahliye etme çabaları sonucu herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmadığını belirten Gümüş, trafoyu su basması durumunda yaşanacak elektrik kesintisinin günlerce sürebileceğini ileri sürdü.
Gümüş`ten Bakan Yıldız`a soru önergesi 
Konunun Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından ele alınıp çok acil bir şekilde çözüme kavuşturulmasını isteyen Gümüş, bakana şu soruları yöneltti: "Söz konusu trafonun sular altında kalması ile oluşabilecek elektrik kesintisinin, bölgede neden olacağı riskler ve muhtemel zararlar bilinmekte midir? Bölgenin günlerce elektriksiz kalmasına yol açabilecek bu durumun tekrar oluşmaması için herhangi bir tedbiriniz var mıdır? Bölgenin elektrik ihtiyacının karşılanması için çok önemli bir işlevi olan bu merkezi trafonun, daha yüksek bir yere taşınması için bir çalışma söz konusu mudur?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli