Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Körfez Bölgesinde Hamsi Şenliği

Körfez Bölgesinde Hamsi Şenliği

Karadenizliler hamsi şenliğinde birlik beraberlik ön plana çıktı.

Karadenizliler hamsi şenliğinde birlik beraberlik ön plana çıktı.
Körfez Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen hamsi şöleni Dernek Başkanı Yusuf Şahintürk ve yöneticiler yayla şenliği ve önceki hamsi şölenlerinde olduğu gibi yine  birçok siyasi ve bürokrat bir araya getirmeyi başardı.
Merkezi Akçay`da bulunan Körfez Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen hamsi şöleni renkli görüntülere sahne olurken, bir çok bürokrat, siyasi ve vatandaş bir araya geldi. Körfez Karadenizliler Derneği`nin hamsi şölenine CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Zeytinli Belediye Başkanı, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat ile siyasi parti yöneticileri ve bölgede faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. 
Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk, "Bizler, Karadeniz Bölgemizden çıkıp, ekmek peşinde buralara gelip Edremit Körfezi`ne yerleşmiş bireyler olarak, her yıl Kazdağı yayla şenliği ve hamsi şöleni ile hem hemşerilerimizi bir araya getiriyoruz. Bu şenliklerde Karadeniz kültürünü tanıtma fırsatı buluyoruz. Düzenlediğimiz hamsi şöleninde bizleri yalnız bırakmayan tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. 
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay Beldesi`nde yurdun hemen hemen her ilinden gelip yerleşmiş yurttaş bulunduğunu belirterek, "Bizler sevgi ve su beldesi Akçay`da 81 ilden gelen tüm yurttaşlarımız ile birlik ve huzur içerisinde yaşıyoruz. Karadeniz`li vatandaşlarımızda kurdukları dernekleri ile güzel bir birlik beraberlik örneği sergiliyorlar" dedi. 
CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova`da, hemşeri derneklerinin önemine vurgu yaparak, "Yurdumuzun her yöresinin ayrı bir güzelliği ve kültür yapısı var. Karadenizli yurttaşlarımızın da yıllardan bu yana sürdürdükleri geleneklerini hemşeri derneği aracılığı ile Edremit Körfezi`nde de sürdürmeleri ve bizlere tanıtmaları çok güzel. Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı ve dernek yöneticilerini böyle bir etkinlik gerçekleştirdikleri için kutluyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı