Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Korona denetimlerinde kesilen cezalarda artış yaşanıyor

Korona denetimlerinde kesilen cezalarda artış yaşanıyor

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, son 1 haftada kesilen cezalarda 3 kat artış olduğuna dikkat çekti.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, son 1 haftada kesilen cezalarda 3 kat artış olduğuna dikkat çekti.
Vali Şıldak korona virüs denetimlerine katıldı.
Korona virüs tedbirlerinin en iyi uygulandığı illerin başında Balıkesir´in geldiğini söyleyen Vali Hasan Şıldak, alınan tedbirlere uyulma oranının yüksek olduğunu dile getirdi.
Balıkesir´de vaka sayılarının normal düzeyde seyrettiğini kaydeden Vali Hasan Şıldak maske, mesafe ve temizlik konusundaki denetimlerin artarak devam edeceğini ifade etti.
Denetimlerin artık ikazlarla sınırlı kalmadığını işaret eden Vali Şıldak, ?Denetimler bilindiği gibi sadece uyarı mahiyetinde ya da bilgilendirmeyle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda cezai yaptırım olarak gerek idari para cezası gerekse işyerlerine faaliyet durdurma şeklinde de uygulamamız var. Bu noktadan bakarsak ilimizde genel durum her gün daha da iyiye gidiyor. Yani vatandaşımızın duyarlılığı, esnafımızın kurallara riayet etmesi hususunda mesafe alıyoruz. Alamadığımız mesafeleri de artık cezai yaptırımlarla kapatacağız. Bu şekilde tedbirlerle toplumun, halkın sağlığını korumak durumundayız.? diye konuştu.
İzolasyon kurallarını ihlal eden vatandaşlara yönelik başlatılan uygulama hakkında da bilgiler veren Vali Şıldak, il merkezindeki Hasan Basri Çantay Öğrenci Yurdu´nda 44 vatandaşın zorunlu ikametini sağladıklarını kaydetti.
Kural hatalarını sürekli tekrarlayan işyerlerine ceza uygulamasında son bir haftada 3 kat artış bulunduğuna vurgu yapan Vali Şıldak, ?Cezalarla çok insanımızı caydırmak durumunda kalmak bizim hoşumuza gitmese de bunu yapmak zorundayız. Artık yaptırım uygulayacağız. Son bir haftada uyguladığımız ceza miktarları 3 kat artmış durumda.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli