Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Korona virüs salgını yeni iş kapısı yarattı

Korona virüs salgını yeni iş kapısı yarattı

Korona virüs tedbirleri kapsamında vatandaşlara takma zorunluluğu getirilen ?maske´ yeni ekmek kapısı oldu.

Korona virüs tedbirleri kapsamında vatandaşlara takma zorunluluğu getirilen ?maske´ yeni ekmek kapısı oldu.
Yaklaşık 1 yıla yakın süredir devam eden Korona olarak bilinen virüs seri ölümlere, iş alemine inanılmaz zararları olurken bazı kişilere de yeni iş sahası açtı.
Bandırma İlçesi İsmet İnönü Caddesi´nde 50 yılla yakın babası İsmail Kozlucalı yanında çalışan Mustafa Kozlucalı işyerini babasının vefatı nedeniyle kapatınca aynı işyeri önünde seyyar olarak 15 yıl boyunca Sayısal Lota Bayi olarak müşterilerine şans dağıttı.
Korona virüsünün ülkemizde de görülmesinin ardından herkes gibi seyyar bayiler de alınan önlemler çerçevesinde 1 aydan fazla evlerde mecburi ikamete tabi oldular. Tüm dünya ve ülkemiz ekonomisine büyük darbe vuran Covit-19 virüsü vatandaşları da etkileyince sayısal lota oynayanlar adeta birden yok oldular. İşlerin birden durması sonunda Sayısal Loto bayiliğini bırakmak mecburiyetinde kalan Mustafa Kozlucalı, ekmek parasını kazanmak için yeni iş sahası ararken karşısına ?maske´ konusu çıktı.
Virüs korunmasında çok etkili bir araç olduğu bilim adamları tarafından sürekli açıklanıp vatandaşların sosyal mesafe yanında mutlaka maske kullanılması istenirken, çekirdekten esnaf Mustafa Kozlucalı da Arasta girişindeki tezgâhını maske çeşitleriyle doldurdu.
Satışlardan memnun olduğunu söyleyen Kozlucalı ?Keşke virüs olmasaydı da ben de maske yerine loto bayiliğine devam etseydim. Ama yapacak bir şey yok açık havada yaz kış ekmek parası için nerden ekmek parası çıkıyorsa o işi yapmak zorundayım.? dedi.
Haber: Erdem Özcan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli