Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Koruma Başkanı Kaplan´dan son bir uyarı daha

Koruma Başkanı Kaplan´dan son bir uyarı daha

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Kaplan, geçmiş dönemlere ait borcu bulunan müstahsillere yapılan son uyarıları da dikkate alınmadığını söyleyerek yasal işlemlere başlanılacağını bildirdi.

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Kaplan, geçmiş dönemlere ait borcu bulunan müstahsillere yapılan son uyarıları da dikkate alınmadığını söyleyerek yasal işlemlere başlanılacağını bildirdi.
Yapılan uyarılara rağmen, borçlarını ödemeyen müstahsiller için bugüne kadar beklediklerini söyleyen Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Kaplan ?Artık yapacak bir şey kalmadı? diyerek yasal işleme başlayacaklarını belirtti.
Gazetemize açıklamalarda bulunan Kaplan, ?Geçmiş dönemlere ait borcu olan müstahsillerimiz, kurumumuzun bugüne kadar yaptığı bütün uyarılara, gönderilen tebligatlara ve kahvehanelere asılan listelere rağmen borçlarını ödemiyor. Biz bugüne kadar bekledik. Artık bu saatten sonra yapacak bir şeyimiz kalmadı. Avukatlarımız aracılığıyla borcu bulunan müstahsillerimiz adına yasal işlem başlatmak zorundayız.? dedi. 

Çiftçi Malları Koruma personelinin ücretlerini ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerini yatırmakta güçlük çektiklerini ifade eden Kaplan ?Bugün kurumumuzda görev yapan personelimize alacakları olan maaşları çok zorlanarak ödemeye çalışıyoruz. Fakat önümüzde ki bahar döneminde Erdek merkez ve bağlı kırsal mahallelerimizde, sulama ve hayvan zararlarını minimuma indirgemek amacıyla kurumumuza takviye personel alacağız. Bu yeni işe başlayacak arkadaşlarımızın sigortaları bile çok büyük paralar tutmaktadır. Müstahsili için çalışan bu kurumda görevli personel, müstahsillerimizin kurumumuza ödeyeceği ağaç ve tarla koruma ücretleriyle karşılanmaktadır. Bu duruma hassasiyet göstererek ödemelerini aksatmadan yapan müstahsillerimize teşekkür ederim, ancak bu kurumun kapısının içerisinden 10 yılı aşkın süredir girmeyen ve borçlarını ödemeyen müstahsillerimiz var. Fakat artık bu kurumun bekleyecek gücü kalmamıştır. Yaptığımız tüm uyarılara rağmen borçlarını ödemeyen müstahsillerimiz için avukatlarımız aracılığıyla yasal işlem başlatılıyor.? diye konuştu.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın kendilerine büyük destek verdiğinin altını çizen Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Kaplan, devamında şunları kaydetti: ?Bahar aylarının gelmesiyle birlikte kışın zarar gören bahçe yollarımızın ve dere yataklarımızın bakım, onarımı konusunda bizlere araç ve iş makinası desteğinde bulunarak kurumumuza katkılarını esirgemeyen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya teşekkür ediyorum.?
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli