Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Koruyucu Aileler bir araya geldi

Koruyucu Aileler bir araya geldi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte koruyucu aile uygulamasının bilinirliğinin arttırılması ve yaygınlaştırılması için kutlanan ‘Koruyucu Aile Günü’ kapsamında düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte koruyucu aile uygulamasının bilinirliğinin arttırılması ve yaygınlaştırılması için kutlanan ‘Koruyucu Aile Günü’ kapsamında düzenlenen kahvaltıya katıldı.  
Balıkesir Valiliği tarafından Balıkesir Öğretmen Evi’nde düzenlenen programda müzik dinletisinin yanı sıra pamuk şeker, yüz boyama ve kutu oyunları gibi çeşitli etkinliklerle çocuklar doyasıya eğlendi. 
Programda ailelerle yakından ilgilenen Vali Şıldak yaptığı konuşmada, Balıkesir’deki koruyucu aile sayısının giderek arttığını belirterek “İlimizde koruyucu aile sayımız girerek artıyor. 2019 yılında 150 koruyucu ailemiz 170 çocuğumuza aile sıcaklığını yaşatırken, şu anda 195 koruyucu ailemiz 220 evladımızla bir bütünün parçası oldular. Bu yükseliş son derece güzel bir gelişmedir. 2023 yılı rakamlarına göre Türkiye'de yıl içerisinde en çok çocuğun aile ile buluştuğu 5’inci il konumundayız. Koruyucu ailelik müessesesinin uygulanmasında ise ülkede 14’üncü sırada olduğumuzu memnuniyetle ifade ediyorum. Bu gelişmelerin sağlanması konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün çalışmalarını dolayısıyla tebrik ediyorum. Aynı zamanda bu işe gönül veren sizlere devletimiz adına tekrar şükranlarımızı sunuyorum.” diye konuştu.   
Koruyucu Aile uygulamasının çocuklar için en güvenli ortamları oluşturduğuna dikkat çeken Vali Şıldak, “Farkındalığın yükselmesi amaçlanan bu anlamlı günde kan bağından ziyade, gönül bağının ne kadar kuvvetli olduğunu göstermek istiyoruz. Hiçbir çocuk o sıcak yuvanın içinde aldığı hazzı, hayat lezzetini, gelişim duygusunu başka bir ortamda yaşayamaz. Devletimiz kurumlarıyla bunu sağlamaya çalışıyor ama bunu en iyi başaran ailelerimiz. O çatı altında sahip çıktıkları çocuklarımızla adeta bütünleşiyorlar. Öyle tablolara tanık oluyoruz ki kan bağından öte giden bir birliktelik ve gönüldaşlık oluşuyor. Evlatların geleceğe aile ortamında hazırlanmasını sağlayan sizlere duyarlılığınız için tekrar teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Koruyucu Aileler araya geldi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı