Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Köşe yazarı Recai Çevik: ?Ben, normal değilim üstat!?

Köşe yazarı Recai Çevik: ?Ben, normal değilim üstat!?

?Normal?, ?anormal? kavramları çok konuşulur, toplumumuzda.

SÖYLEŞİ: Önder BALIKÇI
?Normal?, ?anormal? kavramları çok konuşulur, toplumumuzda.
Bakalım, bu konuya köşe yazarı Recai Çevik, nasıl bakıyor.
Çevik ile bu konuyu konuştuk, sizler için?
X X X
? Kime ?normal?, kime ?anormal? olarak bakmalıyız, sayın Çevik?
-Üstat, hayatla, toplumla, insanlarla anlaşamıyorum, konuşamıyorum, oturamıyorum. ?Herkes normal de, ben anormal miyim?? diye de sormadan edemiyorum, bazen. Derken, aklıma Bülent Ortaçgil´in ?NORMAL? diye bir şarkısı da düşmez mi kulağıma:
?Biralar soğuk mu dedim
Dedi ki, normal
Peki, ya havalar
Valla gayet normal
İşler dedim, gidişler dedim
Hepsi normal
Peki ya sen, ben?
Normal
Halimiz, dedim
Ne dese, beğenirsiniz, normal
Uf be, biri anlatsın hemen
Nedir bu normal?
Canım sıkıldı yoksa
Ben miyim anormal!?
Bir yanlışlık mı var?
Bende mi, sende mi?
? Nasıl, biraz daha açıklar mısınız?
-Üstat, bu hitaplar, bu gazeteler, bu dergiler-Keçi dergisi-OT dergisi?-bu yazarlar, bu sanat anarşistleri, bu yakıcı şiirler, bu rakı ile izmarit muhabbeti?beni anormal yaptı. Yok, ben normal değilim. Ben, sizin gibi değilim. Bilincim yanıyor, durmadan lav ateşleri fışkırıyor bilincimden, konuşmak, bağırmak, küfretmek, lanetlemek, yazmak, hep yazmak istiyorum. Şu dilsizlere, şu sağırlara, şu körlere yazmak mı, onlarla yan yana olmak mı, ah dostum, inan bana, onlar için kalemimi kıpırdatmak, bir lav korcuğu bile bağışlamam. Kendim için yazıyorum, sadece kendim için.
Üstat, pislik diz boyunu çoktan aştı. Boğaza kadar pisliğe battı, toplum. Çevresel, toplumsal, ekonomik, psikolojik pislik. Çırpındıkça batıyor, bu pislik bataklığına insanlar?Farkında değiller insanlar?Ama ben farkındayım ve boğulduğumu hissediyorum. Ben, normal değilim, ben anormalim.
Karalara bürünen şu zavallılar, dinsel dogmalara sarınan şu cahil sürüsü, çağdaş ülkelerin tutsağı olmuş kölemenler normalse, ben anormalim üstat. Ben, aydınım üstat. Onların anladığı, bildiği, yazılmış ve söylenmiş ve okunmuş olana isyan ben anormalim. Ben, sürüden biri değilim. Çoban da değilim. Çobanın itlerinin yanında hiç olmadım, olamam. Ben, anormalim üstat!



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı