Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Köşe yazarı Çevik: “Korku toplumlarında demokrasi olmaz”

Köşe yazarı Çevik: “Korku toplumlarında demokrasi olmaz”

“Bandırma Manşet” internet haber sitesinin köşe yazıarı Recai Çevik, gündeme ilişkin düşüncelerini açıkladı.

“Bandırma Manşet” internet haber sitesinin köşe yazıarı Recai Çevik, gündeme ilişkin düşüncelerini açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanının politik mesajlar vermesini doğru bulmadığını belirten Çevik, “Din, her şeye karışmamalı. Bizde nedense böyle olmuyor. Din, insanların yaşamlarına müdahale ediyor. Bunu doğru bulmuyorum. Din, ancak insanların vicdanlarında yükselmelidir” dedi.
Türkiye’nin bugün her alanda “korku toplumu” durumuna geldiğini öne süren Çevik, “İnsanların sürekli korku içinde yaşadıkları bir toplumda demokrasi olmaz. Zaten ülkemizde demokrasi hiçbir zaman olmadı” diye konuştu.
Ülkemizde eğitim-öğretimin bittiğini de öne süren Çevik, şu değerlendirmede bulundu:
“Bu ülke Köy Enstitüleri’ne yazık etti. Bu enstitüleri acımasızca kıydı. Oysa Köy Enstitüleri tüm dünyanın kıskandığı bir modeldi. Bugün ülkemizde eğitim-öğretimden söz edilemez. Bu konuda tam bir tiyatro oynanıyor. Velileri, öğrencileri ve kendimizi kandırıyoruz.”
Ülkemizin bugüne dek neden hiç filozof yetiştiremediğinin de sorgulanması gerektiğine dikkati çeken Çevik, “Bu eğitim-öğretim sisteminde filozof tabii ki yetişmez” dedi.
Aydınların mutlaka muhalif olmaları gerektiğinin altını çizen Çevik, “Bu ülkenin Don Kişot’lara ihtiyacı var. Yel değirmenlerine karşı savaşan Don Kişot’lar yenilseler de hep var olacaklardır. Aydınlar ise korkusuz ve özgür olmalıdır” diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli