Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KOSGEB´den 50 bin lira hibe desteği koşulu değişti

KOSGEB´den 50 bin lira hibe desteği koşulu değişti

KOSGEB, iş bittikten sonra verdiği 50 bin liralık hibenin koşullarını değiştirdi. Artık, iş fikri kabul edilene hemen ödeme yapılacak.

 Girişimci o parayla da işini kurabilecek.
Kafasında bir iş fikri olan herkes sermaye desteği bulup kendi işini kurmak ve patron olmak istiyor. Hükümet de bu anlamda kesenin ağzını açtı. İş kurmak isteyen kim varsa bu desteklerden Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla faydalanabilecek. Bu destekten faydalanacak kişi başka bir işyerinde sigortalı (SGK´lı) çalışmayacak ve şirket sahibi olmayacak.
Destek 150 bin liraya kadar çıkabilecek
KOSGEB desteğinin amacı, çalışmayan ve işyeri sahibi olmayan kişileri ekonomiye kazandırmak ve ekonomik büyümeyi desteklemek. Bunun için 50 bin liraya kadar hibe (karşılıksız para) ve 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi veriyor. Bu desteği almak, geçtiğimiz yıllarda bir hayli zordu. Çünkü, iş fikri kabul edilenlerden önce kendi parasıyla işini kurması ve harcamaları yapması isteniyordu. KOSGEB geri ödemeyi en son yapıyordu.
Şubat´tan itibaren yeni düzenlemeyle artık kendi işini kuracak kişi KOSGEB´e müracaat edip fikrini kabul ettirirse hemen paraya kavuşacak. Açıklama KOSGEB Başkanı Recep Biçer´den geldi. ?Girişimcilik Destek Programı´nda yeni düzenleme yapıldığını belirten Recep Biçer, ?1 Şubat´tan itibaren girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alanlar, artık işletmelerini açmadan KOSGEB´e müracaat edebilecek? şeklinde konuştu.
Biçer, uygulamanın detayları hakkında da bilgi verdi. Oluşturulan kurullar tarafından işletmelerini kurmadan KOSGEB´e müracaat eden girişimcilerin başvuru formlarının, kurulacak işletmelerin sürdürülebilirlik, kârlılık ve potansiyel sektörel fırsatlar gibi konularda değerlendirileceğini belirten Recep Biçer, olumlu ya da olumsuz sonucun girişimci adayına bildirileceğini anlattı.
Başvurusu onaylanan girişimci adaylarının, 90 gün içinde işletmesini kurup, KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırarak, taahhütname imzalaması gerektiğinin altını çizen Recep Biçer, bu işlemleri belirlenen süre zarfında yapmayan girişimci adaylarının başvurularının reddedileceğini vurguladı. Adayların en fazla 3 başvuru hakkının bulunduğunu söyleyen Biçer, ?3 kez üst üste olumsuz sonuç alanın hakkı yanacak? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli