Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kosova Ticaret Heyeti Edremit´te

Kosova Ticaret Heyeti Edremit´te

Edremit ilçesine bir dizi incelemeler için gelen Kosova Prizren İş Adamları Forum Üyeleri, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´yı ziyaret etti.

Edremit ilçesine bir dizi incelemeler için gelen Kosova Prizren İş Adamları Forum Üyeleri, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´yı ziyaret etti.
Edremit Ticaret Odası´nın konuğu olarak ilçeye gelen Kosova Prizren İş Adamları Forum Üyeleri Başkan Saka ile de görüştü.
Prizren Belediye Meclisi Başkan Vekili Levent Buş, Üyeler Daver Karsniqı, Şani Şamlı, Şadan Şahsivari, MÜSİAD Kadın Kolları Genel Başkanı Yardımcısı Huriye Özener, MÜSİAD Dış Ticaretten Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı Haluk Öztürk tarafından gerçekleşen ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak iki kent arasında dostluk ve ticari anlamda yapılabilecek işbirlikleri hakkında değerlendirmede bulunuldu.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Prizren´deki Türk dostlarımız buradalar. Önümüzdeki süreçlerde Edremit ile acaba ne gibi irtibatta bulunup, ne gibi işbirliği içerisinde oluruz? diye gelmişler. Biz de kendilerine Edremit´in imkanlarıyla orada neler yapılabileceğini, onların imkanlarıyla burada neler yapılabileceğini konuşuyoruz. Önümüzdeki süreci daha dostça ilişkiler içerisinde belli adımlar atacak şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz? dedi.
Kosovalı heyete başkanlık eden Prizren Belediye Meclisi Başkan Vekili Levent Buş yaptığı açıklamada, ?Prizren İş Adamları Forum ailesi olarak buradayız. Biz bir aile olarak Türkiye´nin her yeriyle kardeşlik köprülerinin daha da fazla kurulması için geliyoruz. Tabi ki Türkiye Cumhuriyeti savaştan önce olsun, savaşta ve savaş sonrasında özellikle Kosova´daki iç etnik ayrımı yapmaksızın herkese katkısını sunmuştur. Biz de tabi ki Kosova´daki soydaşlar olarak, Türkler olarak da Türkiye Cumhuriyeti´nde burslu okuyan bir öğrenci olarak da Türkiye´den her zaman gurur duymuşuzdur. Tabi ki nasıl bizim bir kapımız varsa Türkiye´de tabi ki onların da bir elçileri var. Bizler de onların elçiliğini üstlenmiş durumdayız. Edremit ile bundan sonra ikili ilişkilerin daha da artacağına inanıyorum. Bu ikili ilişkiler tabi ki en başta ekonomi alanında olması ayrıca diğer kültürel, sanat ve sosyal alanda da güçlenecek? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Kosova Ticaret Heyeti Edremit
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false