Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

KPSS Sınavlarında Neler Oluyor?

KPSS Sınavlarında Neler Oluyor?

Milli Eğitim Komisyon Üyesi MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran BULUT; KPSS sınavları ile ilgili Başbakana soru önergesi verdi.

Milli Eğitim Komisyon Üyesi MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran BULUT; KPSS sınavları ile ilgili Başbakan`a soru önergesi verdi.
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut; ÖSYM tarafında yapılan Kamu Personeli Seçme sınavlarında her yıl sıkıntı yaşandığını soruların dershanelerde yayınlandığını ifade etti. Konu ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına Başbakan`ın yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini ifade etti. 
Gençlerimizin kamu personeli olmak için sınavlara yoğun olarak çalıştığını ifade eden Bulut; KPSS ile ilgili skandallar sebebiyle gençlerimizin ümitlerinin kalmadığını ve gelecek kaygısı içerinde yaşadıklarını ifade etti. 
7-8 Temmuz 2012 tarihinde yapılan KPSS sınavında 57 sorunun cevaplarının bir özel dershane tarafından yayınlandığının, soru kitapçıklarının açıklanmamasına karşın bazı internet sitelerinde KPSS kitapçığı olduğunun ifade edildiğini belirten Bulut; "KPSS sınavlarında neler oluyor."  dedi.2011 yılı KPSS sınavlarında da aynı sıkıntının yaşandığını ifade eden Bulut; Bu duruma el konulmasını ve adaletli bir şekilde sınavlara adayların katılması gerektiğini ifade etti. 
Bu güne kadar güvenilirliği tartışılmayan ÖSYM`nin son yıllarda yaptığı her sınavın tartışılır hale geldiğini ifade eden Bulut, Konunun doğruluğun araştırılması gerektiğini belirterek Başbakan`ın yazılı olarak cevaplandırılması üzerine şu soruları iletti.
1- Bu konunun doğruluğu araştırılmış mıdır?
2- Konu ile ilgili ne tür çalışmalar yapılacaktır?
3- İddiaların arkasındaki yayımcılık şirketi hangisidir?
4- Kurumun içine düşürüldüğü zor durumdan kurtulması için ne yapmayı düşünüyor sununuz?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli