Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kredi Kartlarını Kopyalayan Yabancı Uyruklular Tutuklandı

Kredi Kartlarını Kopyalayan Yabancı Uyruklular Tutuklandı

Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde bulunan beş banka ATMsinden kart kopyalayarak para çeken ve internetten alışveriş yaptığı tespit edilen Romanya ve Bulgaristan uyruklu beş kişi yakalandı. Mahkemeye çıkarılan zanlılar, tutuklanarak cezaevine

Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde bulunan beş banka ATM`sinden kart kopyalayarak para çeken ve internetten alışveriş yaptığı tespit edilen Romanya ve Bulgaristan uyruklu beş kişi yakalandı. Mahkemeye çıkarılan zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ayvalık`ta 22-30 Temmuz 2013 arasında çeşitli bankalara ait ATM`lere düzenek yerleştirilip çok sayıda tatilcinin banka ve kredi kartlarının kopyalanarak hesaplarının boşaltılması üzerine harekete geçen Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı. Emniyet güçlerinin yaptığı araştırmalarda, bankamatikleri kullanan çok sayıda kişiye ait banka kartının kopyalandığı ve bunlarla Bulgaristan`da nakit para çekildiği tespit edildi. Ayrıca Endonezya ve ABD`de internetten alışveriş yapıldığı ortaya çıktı. Zanlıların uluslararası düzeyde bir suç örgütünün mensubu olduğu ve Edirne`den yurtdışına çıktıkları belirlendi. Polis ekipleri, söz konusu şüphelilerin 3 Ekim saat 19.30 sıralarında yeniden Edremit Körfezi bölgesinde kart kopyalamaya başladıklarını tespit etti. Bunun üzerine Bulgaristan uyruklu M.I. ve M.A. ile Romanya uyruklu I.M., A.M. ve G.M. takibe alındı. Şüpheli şahısların Ayvalık, Burhaniye ve Edremit`teki beş ATM`ye kart kopyalama cihazı yerleştirdiği öğrenildi. M.I. ve M.A., Zeytinli beldesindeki bir ATM`den cihazı sökerken, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. I.M., A.M. ve G.M. isimli şahıslar ise bir ihbar sonucu Ayvalık`a bağlı Sarımsaklı beldesinde bir otelde konakladıkları esnada, Küçükköy Jandarma ekipleriyle birlikte yapılan çalışmayla yakalanarak gözaltına alındı.
Polis ekipleri tarafından, zanlıların kullandığı Romanya ve Bulgaristan plakalı iki arabada yapılan aramalarda ise bir dizüstü bilgisayar, telefon bataryaları, üç kredi kartı kopyalama cihazı, ATM`lere bankamatik kartının girişini sağlayan 10 mekanizma, bir tablet bilgisayar, altı cep telefonu, bir navigasyon cihazı, dört harici hafıza kartı, sekiz telefon bataryası, tornavida, kargaburun, keski, pense, demir testeresi, kopyalamada kullanılan çift taraflı bant, kopyalama cihazını çıkarırken kullanılan etanol alkol ve bir alet çantası ele geçirildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false