Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kredi veriyoruz afişleriyle dolandırıcılık yapanlar polise enselendi

Kredi veriyoruz afişleriyle dolandırıcılık yapanlar polise enselendi

Balıkesir ve Bandırma polisi, duvarlara sözde kredi imkanı ilanları yapıştırarak insanları dolandıran zanlıları yakaladı.

Balıkesir ve Bandırma polisi, duvarlara sözde kredi imkanı ilanları yapıştırarak insanları dolandıran zanlıları yakaladı.
Edinilen bilgiye göre; polise müracaat eden mağdur L.G. isimli vatandaş, Bandırma’da duvarda gördüğü ‘Kredi Hat Sahiplerine Anında Nakit’ şeklindeki ilanda yazan telefonu arayıp, kredi çekmek için birileri ile görüştüğünü, daha sonra buluştuğu 3 erkek şahsın, kredi işlemleri için banka görevlilerine verilmek üzere kendisine 2 bin 950 liraya cep telefonu aldırdıklarını, ayrıca kredi kartı ile kuyumcudan 900 liralık çekim yaptırttıklarını söyledi. L.G, bu şahısların, ‘Biz kredi işin tamamlanınca sana döneceğiz’ diyerek ayrıldıklarını, ancak kendilerini daha sonra telefonla aradığında telefonun kapalı olduğunu bildirdi.
Polis, şüphelilerin 41 …… plakalı bir araçla geldiklerini ve 3 kişi oldukları tespit etti. Kamera görüntüleri ve bilgileri civar il ve ilçelere bildiren polis, geçtiğimiz gün, belirtilen plakalı oto ve içerisindeki şüpheli T.C., S.C ve F.K. isimli şahısları yakaladı. Şahıslar, soruşturma için Bandırma’ya getirildi.
Şüphelilerin, aynı yöntemle Bilecik, Eskişehir ve Bursa-Karacabey’de de şehrin değişik noktalarına direk ve panolara ilan yapıştırmak suretiyle resmi ve yasal bir kurum-kuruluş gibi kendilerini göstererek, maddi sıkıntı içinde bulunan vatandaşları dolandırdıkları belirlendi. 4 ayrı ilde toplam 6 kişiyi mağdur ettikleri tespit edilen zanlıların, Karacabey ve Bandırma ilçesinde mağdur vatandaşlara satın aldırdıkları lüks cep telefonlarını Bandırma’da 2. el telefon alım satımı yapan işyerlerine sattıkları belirlendi. Belirtilen işyerlerinden alınan telefonlar mağdurlara teslim edildi. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden T.C. ve F.K. tutuklanırken, S.C. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false