Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Küçük bireyler büyük fikirler üretti

Küçük bireyler büyük fikirler üretti

Edremit Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle oluşturulan “Küçük Bireyler, Büyük Fikirler” temalı 6. Edremit Çocuk Meclisi toplandı.

Edremit Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle oluşturulan “Küçük Bireyler, Büyük Fikirler” temalı 6. Edremit Çocuk Meclisi toplandı. 
Edremit Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen “Küçük Bireyler, Büyük Fikirler” temalı “6. Edremit Çocuk Meclisi” toplantısına 38 öğrenci katıldı. 
Çocuk Meclisi Toplantısını açan Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, yerini Çocuk Meclisi Başkanı Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Ortaokulu öğrencisi Doğa Kula’ya bıraktı. 
Divan Kâtibi üyeliklerini de çocukların üstlendiği toplantıyı Edremit Çocuk Meclisi Başkanı Doğa Kula açtı. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra gündem maddelerine geçildi. Ardından Meclis üyesi olarak tek tek söz alan öğrenciler istek, talep ve önerilerini aktardı. 
Çocuklar genellikle oyun alanları, park ve okullarında ki isteklerini, yol düzenlemeleri, sokak hayvanları, spor alanları ve kent merkezinde kurulan Çarşamba Pazarı’nın kaldırılması yönünde görüşlerini dile getirirken, önerilen konular mecliste tek tek oylanarak kabul edildi. 
Çocukların önerileri belediye görevlileri tarafından tek tek not alınırken, Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, çocukların bayramını kutladı. Mecliste gündeme getirilen konuların hayata geçirileceğini belediyenin sorumluluğu dışında ki konuların ilgili kurumlarla paylaşılacağını açıkladı. 
Çocuk Meclisi Toplantısı’nın ardından Belediye Başkanlığı makamına oturan Çocuk Başkan Doğa Kula, öncelikle şehrin temiz tutulması, park ve yeşil alanların çoğaltılması yönünde talimat verdi. 
  Toplantıda çocuklara bayrak, kitap ve suyun önemine dikkat çekmek amacıyla matara dağıtıldı. 
Haber Merkezi



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı