Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Küçükkuyu belediye işçileri yeni yıla mutlu girdi

Küçükkuyu belediye işçileri yeni yıla mutlu girdi

Çanakkale-Küçükkuyu Belediyesi ile Balıkesir Belediye-İş Sendikası arasında 2015-2016 yılını içeren toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Çanakkale-Küçükkuyu Belediyesi ile Balıkesir Belediye-İş Sendikası arasında 2015-2016 yılını içeren toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Toplu sözleşmede belediye bünyesinde çalışan işçilere yeni yıl öncesi yüzlerini güldürecek oranda zam yapıldı.
Buna göre ilk yıl % 25 ikinci yıl % 25 olmak üzere sosyal yardımlarda ise % 32 oranında iyileştirme yapıldı. Belediye binasında yapılan toplu iş sözleşmesine Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Balıkesir Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden ile sendika temsilcileri katıldı.
Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden sözleşmenin imzalanmasından sonra yaptığı açıklama da, “Sendika sözleşmesini imzalarken, günün şartlarını gündeme alarak hem işçi arkadaşlarımızı hem de belediyemizi düşünerek yaptık. Çalışmalar sonrası çalışanları mutlu edecek bir sözleşme imzaladık. Bu vesileyle emeğe saygısı ile bilinen Belediye Başkanımızı bir kez daha yürekten kutluyorum.” diye konuştu.
Belediye Başkanı Cengiz Balkan ise Balıkesir Belediye-İş Sendikası ile belediye arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin çalışanlara hayırlı olmasını dilerken, belediye bünyesinde çalışan işçilerin hak ve hukukunu gözetmek zorunda olduklarını ifade etti.
Başkan Balkan, “Belediye-İş Sendikası ile Belediyemiz arasında 2015-2016 yılı toplu sözleşmesi anlaşmasına varıldı. Hem belediyemiz hem de bizim işçilerimizin açısından gayet güzel bir sonuç oldu. Var gücüyle çalışan personelimizi yeni yıla girmeden mutlu edebildik ise ne mutlu bize, tekrardan hayırlı ve uğurlu olsun” diyerek sözlerine son verdi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli