Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kullanılmayan okul binaları kültür merkezine dönüştürülecek

Kullanılmayan okul binaları kültür merkezine dönüştürülecek

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçede kullanılmayan okulları kültür merkezine dönüştüreceklerini söyledi.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçede kullanılmayan okulları kültür merkezine dönüştüreceklerini söyledi.
Akova, kullanılmayan kaderine terk edilmiş olan köy okul binalarında tadilat yapılarak vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirtti.
Balıkesir`in Büyükşehir olmasıyla birlikte Burhaniye Belediyesi`ne geçmesi sonucu kullanılmayan okul binalarını inceleyen Burhaniye belediyesi proje birimi, Başkan Akova`nın talimatları sonucu hazırladıkları projelerle okullarda yapılacak tadilatlar sonucunda bir bölümü bayanlar için açılacak kurslara bir bölümü ise sağlık ocağı olarak hizmete açılmasının düşünüldüğü ortaya çıktı.
Akova" Birçok köyümüzde öğrencilerimiz taşımalı eğitim kapsamında çevre okullara taşınması sonucu kaderine bırakılan okullarımız için belediyemiz proje geliştirme birimi çok güzel proje hazırlamışlar. Bu okullarımızın bir bölümü köydeki bayanlarımız için kültür merkezi haline getirilecek. Burada bayanlarımızın istedikleri kurslar açılarak onların boş vakitlerini değerlendirirken üretime katılmalarını sağlayacağız. Köylerimizde açılacak olan kurslara katılan bayanlarımızın ürettiklerini satabilmeleri içinde Burhaniye hamarat eller pazarımızda kendilerine yer vererek bu ürünlerini satmalarını temin edeceğiz. Ayrıca köylerimizde kuracağımız tarımsal kalkınma kooperatifleri aracılığı ile de bayanlarımızın ürettiği her şeyi pazarlayabilmeleri imkanı doğacaktır. Köy okullarımızdaki tadilat sonrası bir bölümü de sağlık ocağı olarak düzenleyerek burada her gün köylülerimize sağlık hizmeti verecek. İğnesi olan iğnesini yaptıracak, hasta olanların tedavi süreçleri takip edilecek. Sağlık ocaklarını yaptığımızda daha önceleri 15 günde bir olarak köylerimizde tarama yapan belediyemiz sağlık ekipleri köylerimize her gün gelerek köylülerimize sağlık hizmeti verecekler. Bu uygulamamız ile hem atıl bırakılmış kaderine terk edilmiş okul binalarımızı değerlendireceğiz hem de köylülerimizin ayağına daha güzel hizmet gidecek bayanlarımız boş vakitlerini bu merkezlerde değerlendirecekler" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli