Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Küllerinizi Söndürmeden Dökmeyin Yanan çöp konteynır sayısındaki artış korkutuyor

Küllerinizi Söndürmeden Dökmeyin Yanan çöp konteynır sayısındaki artış korkutuyor

Çöp konteynırlarına atılan sönmemiş soba külleri milli servete zarar veriyor.

Çöp konteynırlarına atılan sönmemiş soba külleri milli servete zarar veriyor. 
Ağır kış mevsimini yaşadığımız şu günlerde evlerinden çıkarılan sönmemiş soba küllerini çöp konteynırlarına atan duyarsız vatandaşlar yüzünden alev alan konteynırlar kullanılmaz hale geliyor.
Son günlerde yanarak kullanılmaz hale gelen çöp konteynır sayısında hızla artış yaşanması üzerine Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri konu ile ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı.
İçinde bulunduğumuz yoğun kış mevsimiyle birlikte sobalardan çıkan atıkların artış gösterdiğine dikkat çeken Temizlik İşleri görevlileri, vatandaşların sobadan çıkan köz ve benzer atıkların iyice söndürmeden çöp konteynırlarına dökmemelerini istedi. Erdek`te, bir kısım duyarsız vatandaşlar nedeniyle çöp konteynırlarının içine dökülen sönmemiş soba küllerinin, konteynırların yanmasına ve hurdaya çıkmasına neden olduğunu belirten Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu tip sorunla bütün mahallelerde karşılaşıldığını bildirdi. "Havaların soğuması ile birlikte yakılan sobalardan çıkan sönmemiş soba atıklarının çöp konteynırlarının içine dökülmesi konusunda vatandaşları biraz daha duyarlı olmaya davet eden temizlik İşleri görevlileri, "Çünkü sobadan çıkan küller tam anlamıyla sönmediği için çöp konteynırlarının içindeki diğer atıkların alev almasına neden oluyor. Genelde ev hanımlarımız soba atıklarını dökmekle meşgul, biz önceki tespitlerimizde hep bayanlara rastlıyoruz. Gerekli ikazlarda bulunuyoruz. Bundan sonra bu gibi durumlarla karşılaştığımız takdirde cezai işlem uygulamak zorunda kalacağız" uyarısında bulundu. Soba küllerinin çöp tankerleri içine dökülmesinin, milli servete zarar verdiği gibi temizlik işçileri içinde zaman kaybına yol açtığını kaydeden temizlik işleri görevlileri, "Çocuklarımız açısından bu durum son derece tehlikeli. Çünkü çocuklarımız genelde boş kenarlarda oyun oynuyorlar, sönmemiş soba külleri de Allah korusun ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilir. Bu yüzden vatandaşlarımızı biraz daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladılar.              Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı