Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Balıkesir´de

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Balıkesir´de

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bir dizi ve inceleme ve tören için Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir´i ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bir dizi ve inceleme ve tören için Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir´i ziyaret etti.
Balıkesir´e gelişinde Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve İl protokolü tarafından karşılanan Bakan Ersoy programına Kuva-yi Milliye Müzesi´ni ziyaretle başladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Balıkesir´in tarihine ışık tutan ve önemli bir değeri olan Kuvâ-yi Milliye Müzesini ziyaretinde Müze Müdürü Aytekin Yılmaz´dan bilgi aldı. Bakan Ersoy, gelecek kuşaklara aktarılmak üzere restorasyonu yapılacak Kuvâ-yi Milliye Müzesi incelemelerinde müzede bulunan eserlerin anlatımının yapılmasının ardından programına müzeye dönüştürülecek tarihi Balıkesir Lisesi Binasında incelemede bulunarak devam etti.
Bakan Ersoy programı kapsamında, Kuvâ-yi Milliye Müzesi ve tarihi Balıkesir Lisesi Binası´ndaki incelemelerinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Balıkesir Valiliğini ziyaret etti.
Bakan Ersoy daha sonra Altıeylül Belediye Başkanlığı tarafından yapılarak Balıkesir´e kazandırılan Hasan Can Kültür Merkezi açılış programına katıldı.
Bakan Ersoy, program kapsamında Sağlık ve Esenlik Temasında Avrupa´nın Seçkin Destinasyonu EDEN Ödülünü kazanan Balıkesir´e Ödül Takdim Töreni ve Türkiye´den başlayan ilk tescilli arkeolojik rota olan Aeneas Kültür Rotası´nın Tanıtım etkinliğine katıldı.
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Avlu Kongre Merkezi´nde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, Balıkesir´in Türkiye genelinde Avrupa´nın Seçkin Destinasyonu EDEN Ödülünü alan yedinci İl olması ve Aeneas Kültür Rotasının tescili ile birlikte turizm şehri olma yolunda iki önemli ehliyeti aldığını açıkladı.
Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kısa adı EDEN olan Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesinde ?Sağlık ve Esenlik Turizmi? temasıyla ödül alan Balıkesir´in kültür ve turizm hayatına katkılar sunmasını temenni ettiğini, Avrupa Konseyi Kültür Rotası Sertifikası almaya hak kazanan ?Aeneas Rotası?nın Avrupa Konseyi Kültür Rotaları programının ilk arkeolojik rotası olmasıyla da ciddi bir değer taşıdığını söyledi.
Balıkesir´in kültür ve turizm şehri olma özelliğine güç katan Sağlık ve Esenlik Temasında Avrupa´nın Seçkin Destinasyonu EDEN Ödüllünün takdiminin ardından Bakan Ersoy aynı gün Balıkesir´den ayrıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli