Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kültür Merkezi ibadete kapatıldı

Kültür Merkezi ibadete kapatıldı

Ramazan Ayı boyunca geçici olarak ibadet yapmak üzere hazırlanan Kültür Merkezi ibadete kapatıldı.

Ramazan Ayı boyunca geçici olarak ibadet yapmak üzere hazırlanan Kültür Merkezi ibadete kapatıldı.
Erdek Sahil Mahallesi sınırları içinde bulunan Çuğra Bölgesinde ikamet eden vatandaşların Ramazan Ayı boyunca dini görevlerini yerine getirebilmeleri için Ramazan Ayı boyunca alt katı geçici mescit olarak hazırlanan Kültür Merkezi binası bu yıl ibadete kapatıldı  Bölgede yaşayan vatandaşlar dan ilk kez geçtiğimiz yıl gelen yoğun istek üzerine Ramazan Ayı süresince ibadet yapmak üzere hazırlanan Kültür Merkezinde teravih namazlarının yanı sıra beş vakit namaz kılındığı gibi Kuran okunuyordu.
İnşaatı hukuki sorun nedeniyle durdurulan Kültür Merkezi geçen yıl olduğu gibi bu yılda mescit olarak ibadete açıldı.
Üç gün kılınan teravih namazının ardından, 30 Haziran Pazartesi günü Erdek İlçe Müftülüğü'ne giden belediye zabıta memurlarının şifahi olarak, Kültür Merkezi'ni, `İnşaat yapım sahası` gerekçesini öne sürerek ibadete kapatılmasını istediği öğrenildi.
Sahil Mahallesindeki müminler tepkili
Kültür Merkezi'nin ibadete kapatılacağını öğrenen bölge sakinleri ise şimdi ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor.
Müftülük çadır mescit için harekete geçti
Çuğra bölgesinde ikamet edenler için geçici olarak ibadet yeri olarak hazırlanan yerin kapatılması üzerine, Erdek İlçe Müftülüğü ‘B' planını devreye soktu.
Geçtiğimiz yıllarda Yücel Motel'in arkasına kurulan çadır mescidin bu yıl da kurulması çalışmalarına salı günü başlandı. 
Erdek Belediyesi'nin de personel desteği verdiğinin gözlendiği çadır mescidin kısa sürede bitirilip ibadete hazır duruma getirilmesi çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor.
Haber : Mehmet Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı