Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kültür Merkezi için geri sayım başladı

Kültür Merkezi için geri sayım başladı

Erdek Kültür Merkezi’nde yapım çalışmaları kaldığı yerden başlatılacak.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, ilçede temeli 20 yıl önce atılan ancak yapımı bir türlü tamamlanamayan Erdek Kültür Merkezi için düğmeye bastı. 
Yapımı yılan hikayesine dönen Erdek Kültür Merkezi’nin tamamlanarak hizmete girmesine odaklanan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, söz konusu binada yapım çalışmalarının başlatılmasını sağlayacak proje tadilatı için mimar ve mühendislerden oluşan bir heyetle görüştü. 
Erdek Kültür Merkezi’nin tamamlanabilmesi için ilk etapta proje tadilatının gerekli olduğunu söyleyen Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, bu sorunu aşabilmek üzere, proje tadilatı işini gerçekleştirecek Eşim Mimarlık Kurucusu Çiğdem Eşim, Balıkesir Sistem Yapı Denetim Ltd. Şti. ortaklarından Burak Sezginsoy, İnşaat Mühendisi Niyazi Bıçakcıoğlu, Tunahan Soykan ve İnşaat Mühendisi Taha Kodaz’ın yer aldığı proje ekibini makamında kabul etti.     
Oldukça verimli geçtiği öğrenilen görüşmenin ardından konuya ilişkin bilgi veren Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, temeli atıldığı günden beri yakından takip ettiği ve önem verdiği Sahil Mahallesi Çuğra Bölgesi’ne yapılacak Kültür Merkezi’nin hizmete girdiğinde ilçenin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkı sunacağını yineledi. 


Temeli atıldığı günden bu yana sağlıklı bir şekilde yapım çalışmalarının devam etmediği Kültür Merkezi için konunun uzmanlarıyla görüşmelerin başlatıldığını kaydeden Başkan Karışık, bu yapının tamamlanarak hizmete girdiğinde eğitim, kültür, sanat ve sosyal alanlarda halka hizmet verecek tam donanımlı bir merkeze dönüşeceğini ifade etti. 
Erdek Kültür Merkezi’nin hem ilçemiz, hem de bölgemiz için çok kıymetli bir proje olduğunu dile getiren Başkan Karışık, “İnşaatı tamamlandığında modern ve son teknolojiye sahip bir merkez olarak halkımızın hizmetine sunulacak. Bu sayede Erdek; kültür, sanat, turizm şehri olmanın yanı sıra kongre şehri haline de gelecek. Elbette ki tüm bu özellikler ilçemizde kongre turizmini de arttıracak. Gönlümüzü verdiğimiz ilçemize ve hemşerilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber: Tuncay Ertan
 



Anahtar Kelimeler: Kültür Merkezi sayım başladı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı