Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kültür Merkezi İnşaatı mescide dönüştürüldü

Kültür Merkezi İnşaatı mescide dönüştürüldü

İnşaatı yarım kalan Kültür Merkezinin içi mescit olarak kullanılmaya başlandı.

İnşaatı yarım kalan Kültür Merkezi`nin içi mescit olarak kullanılmaya başlandı.
Erdek Belediyesi ve Erdek İlçe Müftülüğü organizasyonunda, Ramazan ayın süresince Çuğra Bölgesinde Çarşamba Pazarının kurulduğu yere yakın bir noktaya kurulan geçici çadır mescidi, bu yıl havaların aşırı rüzgarlı olması nedeniyle kurulamadı.
Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, ilçede yazlıkçıların yoğun olarak ikamet ettiği Çuğra Bölgesinde, Ramazan Ayında ibadetlerini yapabilmelerine kolaylık sağlamak üzere, Çarşamba Pazarının kuruldu alana bu sene rüzgarlar nedeniyle çadır mescidin hazırlanamadığını söyledi.         
Bölge sakinlerinden gelen talepler üzerine geçici olarak mescit arayışına girdiklerini belirten Müftü Yalçın, bölgede yapılan inceleme sonrası, inşaat halinde bulunan Nerime Yüksel Kültür Merkezinin bulunduğu yeri mescit olarak düzenleyip hizmete soktuklarını söyledi.
Mescidin İmamlık görevini Adnan Afacan hocamız üstlendi
Çuğra Bölgesinde her Ramazan ayında geçici olarak kurulan mescitte imamlık görevini üstlenen Adnan Afacan hocamız, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu senede fahri olarak kendisinin imam olarak görevlendirildiğini ifade etti.
Kendisinin Yalı Camiinden emekli imam olduğunu hatırlatan Adnan Afacan Hocamız, "Bu seneki Ramazan ayında da halkımızın huzurlu ve rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmesi için camilerdeki gerekli hazırlıklar ilçe müftülüğümüz tarafından yerine getirildi. Camilerimizde teravih namazları kılınmaya başlandı. Camilerimizin temizliği, bakımı ve klima ihtiyaçları tamamlanmak suretiyle halk huzur içinde ibadet yapsın diye gerekli tedbirler alındı" dedi.
Bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından gelen talepler üzerine, yapılan araştırmalar sonrası inşaatı yarım kalmış Kültür Merkezi Binasının geçici olarak mescide dönüştürüldüğünü kaydeden Afacan, "Bizlerde teravih namazlarımıza başladık. Ramazan Ayımızın hayırlara vesile olmasını yüce Allah`tan niyaz ederim" diyerek sözlerine ekledi.     (Tuncay Ertan)


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false