Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kültür Merkezi İnşaatına Devam

Kültür Merkezi İnşaatına Devam

Erdek Belediye Başkanı Aysan, yapımı uzun süredir devam etmeyen Erdek Kültür Merkezi inşaatını çürümekten kurtarma sözü verdi.

Erdek Belediye Başkanı Aysan, yapımı uzun süredir devam etmeyen Erdek Kültür Merkezi inşaatını çürümekten kurtarma sözü verdi.
Söz konusu inşaatın yapımında kullanılmak üzere 750 bin lira ödeneğin hazır olduğunu kaydeden Aysan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`ın, Erdek`e yaptığı ziyarette kültür merkezi inşaatını birlikte gezdiklerini hatırlatıp, Sayın Bakan inşaatın mimari yapısını beğenmemesine karşın, başlanan inşaatın bitirilmesi için bakanlıkça Erdek Belediyesi`ne yardıma hazırım sözünü aldığını ifade etti.
Anahtar teslimi 4 milyon liraya mal olacağını tahmin ettikleri Kültür Merkezi`nin yapımında belediyenin kasasından tek kuruş harcama çıkmayacağının altını çizen Aysan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`ın, Kültür Merkezi inşaatıyla ilgili gelişmeleri çok yakından takip ettiğini anlattı.
Yapımına 2003 yılında başlanan ancak uzun süredir devam etmeyen Erdek Kültür Merkezi inşaatının, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü`ne bağlı teknik ekipler tarafından güçlendirme kontrolü yapıldıktan sonra, yarım kalan inşaatın ikmal yapım ihalesine çıkarılacağı öğrenildi. Yapımı 2009`a kadar ağır aksak devam eden Erdek Kültür Merkezi inşaatının bu yıl yapımına yeniden başlanacağı bildirildi.
Yapımına 3 yıldır devam edilemeyen Erdek Kültür Merkezi inşaatının akıbetini öğrenmek için Gazetemiz temsilcisi hafta içinde, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ı ziyaret etti.
"Yapımına 8 yıl önce başlanan 3 yıldır herhangi bir ilerleme kaydedilmeyen Erdek Kültür Merkezi inşaatının geleceği ne olacak?" sorusuyla karşılaşan belediye başkanı Aysan, "Erdek Kültür Merkezi inşaatı çok sıkıntılı ve karışık bir konu cevabı verip, ardından Kültür Merkezi`ni çürümekten kurtarmaya kesin kararlı olduğunu açıkladı.
Kültür Merkezinin inşaat sorunu çözülecek ama biraz zaman alacak
"Erdek Çuğra Bölgesinde yapımına 8 yıl önce başlanan kültür merkezi inşaatının yapım işini üstlenen müteahhidin taahhüdünü yerine getirmediğinden, ihalesinin karşılıklı olarak iptal edildiğini söyleyen Aysan, "Söz konusu inşaatın yeniden yapım işinin ihaleye çıkarılabilmesi için yapının özelliğiyle ilgili tesisat projeleri belediyede tüm aramalara rağmen bulunamamıştır. Göreve başladığım günden bu yana benim tüm sıkıntım, üç yıldır anlatmaya çalıştığım da budur.
Düzenli, problemsiz, sıkıntısız olan hiçbir çalışma bizim dönemimize miras bırakılmamıştır. Belediye gibi kurumların başında olan kişiler gelip, geçicidir. İşler başlanır, herhangi bir sebepten dolayı yarım da kalabilir. Belediye Başkanı değişse bile, yarım kalan iş devam ettirilir. Normal bir belediyecilik de zaten budur. Ama burada olduğu gibi sözleşme tarihleri bitmiş, şartlı bağış tarihleri bitmiş, müfettişlerin söz konusu inşaatla ilgili soruşturma açması gibi birçok düzensizliklerin olduğu bir yeri hayata geçirmenin zorluğunu ancak yaşayan bilir. Belediyede karşılaştığımız diğer sorunlar gibi bu sorunumuzu da çözeceğiz ama biraz zaman alacaktır" dedi.
Söz konusu yapıya ait mimari ve statik projelerinin olduğunu, yapının özelliğiyle ilgili tesisat projelerinin yeniden hazırlanıp, Erdek Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından onaylandıktan sonra, bina da çok uzun yıllar çalışma yapılmamasından dolayı şu anki mevcut durumun incelenip güçlendirme çalışmalarına gidileceğini anlatan Başkan Aysan, sonrasında kültür merkezinin halkımızın hizmetine sunulabilmesi için `Erdek Kültür Merkezi İkmal İnşaat İhalesi` adı altında yapının yeniden ihaleye çıkarılacağını sözlerine ekledi.
Erdek Otogarında yapımına 2008`de başlanan ancak yargı kararı ile yapımı 2009`da durdurulan Erdek Garajı Akaryakıt ve LPG İstasyon inşaatının geleceğiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Belediye Başkanı Aysan şu yanıtı verdi:
Akaryakıt-LPG istasyon inşaatı yargıda

Erdek otogarında yapımına 2008 yılında başlanan, 2009`da yargı kararı ile yapımı durdurulan, Petrol Ofisine ait akaryakıt ve LPG istasyonu yeni bina inşaatının müştemilatı şu an garajda hoş bir görüntü oluşturmuyor.
Erdek otogarında yapımı devam ederken, mahkeme kararıyla durdurulan Petrol Ofisi A.Ş`ye ait akaryakıt ve LPG istasyon inşaatı durdurulduktan sonra, yarım kalan inşaat müştemilatının ne zaman kaldırılacağı sorusuna ise Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, orası ile ilgili yasal çalışmaların Belediye Avukatlığı aracılığıyla sürdüğünü ifade etti. Garaja ait eski imar planının iptal edildiğini hatırlatan Aysan, belediyemizin hukuk birimi o yerin akibeti için Petrol Ofisi A,Ş. İle görüşmelerini sürdürüyor cevabı verdi.
Erdek`te termal kaynak suyu arayan firma var
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Türkiye`de termal kaynak sularının bulunduğu bölgelerde arama faaliyeti yapan bir şirketin elinde Kapıdağ Yarımadasın`da da termal kaynak sularının bulunduğunu gösteren bilgiler olup Balıkesir Valiliği`nden aldığı izinle söz konusu şirketin Jeoloji Mühendislerinin Erdek genelinde termal kaynak suyu arayışında bulunduğunu açıkladı.
Arama yapan şirketin, Zeytinliada ve başka bölgelerde termal kaynak suyu aradığını ifade eden Başkan Aysan, "yeterli kaynaklar bulunursa Gönen`de olduğu gibi, ilçemizdeki konutların ısınma sorununa çözüm getirilebileceğini zannediyorum. Tabi ki bu gelişmeler söz konusu şirketin yeterli termal kaynak suyunu bulmasına bağlı olup, termal kaynak sularına sahip Erdek`te o zaman inanılmaz yatırımlar yapılır, ilçe canlanır" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli