Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kumar oynatan ve oynayanlara operasyon

Kumar oynatan ve oynayanlara operasyon

Balıkesir´de polis ekiplerince, kumar oynatan ve oynayanlara yönelik düzenlenen operasyonlarla 11 kişi gözaltına alındı

Balıkesir´de polis ekiplerince, kumar oynatan ve oynayanlara yönelik düzenlenen operasyonlarla 11 kişi gözaltına alındı
Edinilen bilgiye göre; Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel bir ekip, Karesi ilçesi Eski Kuyumcular Mahallesi Mekik Sokak´ta bulunan bir apartman dairesinde, kumar oynatıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenledi. Operasyonda, kılıç tabir edilen kumar oyununu oynayan 9 kişiyi masa üzerinde dönen 6.765 TL para ile birlikte suçüstü yakaladı.
Düzenlenen operasyonda oyun masası üzerinden ve şahıslardan toplam 6.765 TL para, para yerine geçen muhtelif renklerde 93 pul, 13 adet okey taşı, 2 deste iskambil kağıdı, 1 adet çetele bulundu. Şüphelilerden M. B.´nin üzerinde 1 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet fişek ile 1 adet kapsam dışı bıçak ele geçirildi. İkamet içerisinde yapılan aramada ise 2 adet uyuşturucu kullanmak için özel olarak yapılmış kova olarak tabir edilen düzenek, 5 adet uyuşturucu hap ve bir miktar kenevir tohumu elde edilerek muhafaza altına alındı.
M. B., S. Ö. ve İ. A. isimli şahıslar hakkında "Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama" suçundan adli işlem, 9 şahıs hakkında ise 5326 sayılı Kabahatler Kanunu´nun 34. Maddesi "Kumar Oynamak" kapsamında şahıs başı 1.225 TL olmak üzere toplam:11.125 TL idari yaptırım uygulandı. İkamette bulunan toplam 11 şahıs hakkında "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" ve "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak veya kullanmak" suçlarından ayrıca adli işlem yapılmak üzere Narkotik Şube Müdürlüğü´ne teslim edildi. "Kasten Yaralama" suçundan Aranan ve "Cezaevine Yasaklı Madde Sokma Suçundan" 1 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan M. B. adlı şahıs ise gözaltına alındı.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli