Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kuran Kursu kitapları Diyanetten

Kuran Kursu kitapları Diyanetten

Erdek Müftüsü V. Vehbi Bardakçı, her yıl gerçekleştirilen yaz Kuran Kurslarının 27 Haziran Pazartesi günü başlayıp 26 Ağustos tarihinde sona ereceğini söyledi.

Erdek Müftüsü V. Vehbi Bardakçı, her yıl gerçekleştirilen yaz Kur`an Kursları`nın 27 Haziran Pazartesi günü başlayıp 26 Ağustos tarihinde sona ereceğini söyledi.
Erdek Müftüsü Bardakçı, ilköğretim çağındaki çocukların yaz döneminde bu kurslardan faydalanmalarının kendi yararlarına olacağını belirterek, "Tüm vatandaşlarımızı çocuklarını Kur`an kurslarına yazdırmalarını bekliyorum. Düzenlenen yaz kurslarında planlı programlı olarak ders verilecek. 27 Haziran`da başlayacak kurslar 26 Ağustos`a kadar devam edecek. İki aylık kursta kendi içerinde seviyelerine göre 3`e ayrılarak eğitim verilecek. Son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz kurslarında okutulmak üzere özel müfredatı olan `Yaz Kur`an kursları` kitabı hazırlamış durumda. Bu senede Başkanlığın hazırlamış olduğu kitaplar takip edilecek. Velilerin bir dilekçeyle çocukların Kur`an kursu eğitim almak istediklerini belirterek camilere müracaat etmeleri yeterli olacak. Çocuklarımız din, ahlak, Kur`an eğitimlerini biz sağlamak için yaz kursları olmazsa olmazlardan bulunmaz fırsatlardan bir tanesidir. Çocuklarımızın bu eğitimleri yaz kurslarından hariç başka yerde alma fırsatı bulamıyor. Çocuklarımızın din eğitimi her şeyden önemlidir. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını diliyorum" dedi.
Bilindiği gibi; Yaz Kur`an kursları, en az ilköğretim 5. sınıfı bitirmiş olan öğrencilere yönelik olarak `Kur`an-ı Kerim`i ve mealini öğrenebilmeleri, dini bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla` Mili Eğitim Bakanlığı`nın denetim ve gözetiminde, yaz aylarında camiler, Kur`an kursları ve belirlenen diğer mekanlarda açılan 2 ay süreli kurslardır. Bu kurslara kayıtlar, ilk ve orta öğretim kurumlarının yıl sonu tatiline girdiği ilk hafta yapılır, ikinci haftadan itibaren de öğretime başlanır.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı