Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kuran kursuna yoğun ilgi

Kuran kursuna yoğun ilgi

Burhaniye İlçe Müftülüğünün açtığı bayan Kuran kurslarının sayısı 20yi bulurken, kurslara her yaştan bayan katıldı.

Burhaniye İlçe Müftülüğü`nün açtığı bayan Kur`an kurslarının sayısı 20`yi bulurken, kurslara her yaştan bayan katıldı.
Kırtık ve Kuyumcu köylerindeki Kur`an Kurslarını ziyaret eden müftü Oğuz Metin, kurs öğretmenleri ve kursiyerlere teşekkür etti.
Müftü Oğuz Metin, ilçedeki bayan Kur`an Kursu sayısını 5`den 20 ye çıkardı. Köylerde her yaştan bayanların kurslara ilgi göstermesi de bayanları memnun etti. Kurs öğretmenlerinin çok gayretli olduklarını bildiren Müftü Oğuz Metin, Kuyumcu köyündeki kursu ziyaret ederken, 48 bayanın kursa geldiğini görünce mutlu oldu. Kursiyerlerin çok ilgili olduklarını anlatan Müftü Oğuz Metin, "İlçemizde devam eden 20 kursumuz var. En büyük ilgi de Kuyumcu köyünde. Kursumuza sabah ve öğlen grubu olmak üzere toplam 48 kişi katılıyor. Kur`an öğreniyorlar, dini bilgiler veriliyor. Kuyumcu örnek bir köyümüz. Zeytin hasat zamanı bile akşamları kursa gelip Kur`an öğrendiler. Bu köydeki ilginin diğer köylere de örnek olmasını istiyorum. İsteyen her yerde kurs açmaya hazırız. Büyük destek olan muhtarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.
Kuyumcu köyü kurs öğretmeni Mahmure Yavaş`da, "Kursumuz Ekim ayından beri devam ediyor. Kursa 48 kişi katılıyor. Çok memnunum. Yakında hatim cemiyetimiz olacak. Hepsi çok şey öğrendi. Şu anda Kuranı kerimi çok güzel okuyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false