Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Kurbağlı dere çöplük deresi gibi

Kurbağlı dere  çöplük deresi gibi

Erdekte bir semte adını veren ve bir zamanlar kurbağaların sıcak yaz akşamlarında şarkı söylediği Kurbağalı Deresi çöplerden adeta çöp deresi haline gelmiş.

Erdek`te bir semte adını veren ve bir zamanlar kurbağaların sıcak yaz akşamlarında şarkı söylediği Kurbağalı Deresi çöplerden adeta "çöp deresi" haline gelmiş.
 Çöp kutularına atılması gereken atıkları sokaklara, denizlere, göllere ve derelere atan insanoğlu en kirletici unsur olarak birinci sırada "kirletici" olarak yer aldığı her vesileyle görülüyor.
Denizlere atılan özellikle plastik su şişeleri, plastik atıklar zaman içinde rüzgâr ve akıntıların etkisiyle sahilleri çöplük haline getiriyor, derelere atılan ayni maddeler de Kurbağalı deresinde görüldüğü gibi dereleri çöplük haline getiriyor.
Kurbağalı deresine atılan plastik su şişelerinin yanında mavi renkli plastik salça bidonu da akıntı etkisiyle sürüklendikten sonra denize gitmeden köprü altındaki engele takılıp bir yerde biriktiğini görenler çöp yığınlarının denizi de kirletmeden bu yerden alınmasını istiyor. 
Erdem Özcan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı