Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Kurban derisi toplama yetkisi THKdan alındı

Kurban derisi toplama yetkisi THKdan alındı

Kurban derisi ve bağırsak toplama konusundaki tekel kaldırıldı.

Kurban derisi ve bağırsak toplama konusundaki tekel kaldırıldı. 
Kurban, fitre ve zekât toplamayla yetkili tek kurum 1983 yılından bu yana Türk Hava Kurumu (THK)`ydu. Ancak yapılan yeni bir düzenlemeyle bu durum ortadan kaldırıldı. Bundan isteyen her kurum deri ve bağırsak toplayabilecek.
Resmi Gazete`de Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelikte yapılan değişiklikle, kurban derisi ve bağırsağı toplama, fitre ve zekat zarfı dağıtarak yardım toplama konusunda Türk Hava Kurumu`na tanınan tüm yetki düzenlemeleri çıkarıldı. Böylece kurban pazarı derisi herkese açılmış oldu. Yeni karar ilk kez, 15 Ekim`de başlayacak olan Kurban Bayramı`nda uygulanacak.
Yardım Toplama Yönetmeliğine göre THK, Kurban Bayramı`nda toplanan deri ve bağırsaklardan elde edilen gelirleri çeşitli kurumlar arasında bölüştürmekle yükümlüydü.  Türk Hava Kurumu`na tanınan kurban derisi toplama yetkisi, tartışmaları da beraberinde getiriyordu.
Türk Hava Kurumu, değişen yasa ile birlikte artık fitre de toplayamayacak. THK 2013 için fitre bedelini de 9.25 TL olarak belirlemişti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı