Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kurban fiyatları belli oldu

Kurban fiyatları belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesme bedelini yurtiçi 550 TL yurtdışında ise 380 TL olarak belirledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesme bedelini yurtiçi 550 TL yurtdışında ise 380 TL olarak belirledi.
Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yürüttüğü `Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu` başlatıldı. Organizasyonla, kurbanlar, yurt içi ve başta Afrika ülkeleri olmak üzere Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar ve Kafkaslarda 40`ı aşkın ülkede, kesim merkezlerinde oluşturulan komiteler nezaretinde dini esaslara uygun kesilecek.
Bu şekilde kesilen kurbanlardan elde edilen etler, yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlara dağıtılacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yürütülen Vekalet yoluyla kurban organizasyonu için bu yılki bedelin yurtiçinde 550 TL, yurtdışında ise 380 TL olduğunu belirtilen genelgede, organizasyona katılmak isteyen vatandaşların, kurban bedellerini, en geç 14 Ekim 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yatırması gerektiğini kaydedildi.
Organizasyonda kurbanların, yurt içi ve yurt dışında kesim oluşturulan komiteler nezaretinde dinimizin esaslarına uygun olarak kesildiği belirtilen genelgede, bu şekilde kesilen kurbanlardan elde edilen etler yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yoksul ve muhtaç vatandaşlara dağıtıldığı ifade edildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli