Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kurban kesim ve satış yeri hazır

Kurban kesim ve satış yeri hazır

Erdek Belediyesi Zabıta Amirliğince, kurban kesim yerlerinde, kurban kesimi ve çevre temizliği için her türlü tedbir alındı.

Erdek Belediyesi Zabıta Amirliği`nce, kurban kesim yerlerinde, kurban kesimi ve çevre temizliği için her türlü tedbir alındı. Erdek Belediyesi Zabıta Amirliği`nden edinilen bilgiye göre, Erdek`te bayramın huzurlu bir şekilde yaşanması için her türlü tedbiri aldıklarını ve gerekli düzenlemeleri yaptıkları belirtilerek, vatandaşların kurbanlarını rahat bir şekilde kesebilmeleri için, Erdek Belediyesi Mezbahasının hazır hale getirildiği, satış yeri olarak ta geçtiğimiz yıl hayvan pazarı olarak kullanılan Erdek girişindeki kamyon park alanının bu yıl da kurbanlık hayvan Pazar  yeri olarak hazırlandığı öğrenildi.
Ayrıca, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından basına gönderilen genelgede şu açıklamalara yer verildi:
Etrafı kapatılmış özel mülk veya bahçesinde kurban kesecek olanlar için uyulması gereken kurallar:
"Kesim yeri beton, beton asfalt vb. sızdırmaz malzemeden olacak, çıkan kan toprağa dağılmasını önlemek üzere hemen toprakla kapatılacak, gerektiğinde kireçlenecektir.
"Kurbandan çıkan kullanılmayacak olan işkembe ve diğer benzeri atıklar sızdırmaz, dayanıklı yüksek yoğunluklu polietilen siyah torbalara 2/3 oranında konacak, gerektiğinde ikinci torba kullanılacak, ağzı iyice kapatılıp bağlanacak ve bayram süresince düzenli olarak hizmet verecek olan belediye temizlik ekiplerine teslim edilecektir.
"Kurban kesim esnasında çıkan diğer atık ve artıklar da mutlaka toplanıp, dayanıklı ve ağzı kapalı poşetler içinde belediye temizlik ekiplerine teslim edilecektir.
"Kesim sonunda kesim mahalli kanlı ve kirlenmiş bir durumda bırakılmayacak, kan izi kalmayacak şekilde temizlenecek, gerektiğinde kireçlenecektir.
"Kurban derilerinin taşınması esnasında kan sızmasına engel olunacak ve çevre kirliliğine neden olunmayacaktır.
"Bu hususları içeren duyuru metni camilerin ilan panoları, Kur`an kursları, müftülük hizmet binaları, kurban satış yerleri, belediye otobüsleri, metro-metro istasyonları, dükkanlar, kahveler vb. yerlere asılmak/astırılmak suretiyle ilgililer bilgilendirilecektir.
Uygunsuz kesimlerdeki para cezası önemli oranda yükseltilmiştir. Yönetim planında yer alan hususlara aykırı hareket edilmesi halinde Çevre Kanunu`nun ilgili maddesi uyarınca, 792 TL idari para cezası uygulanacaktır. 2009 yılında bu rakam 127 TL idi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli