Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Erdek Belediyesi, kurban satış yerlerini belirledi. Belediye, aynı zamanda kurban kesim yerlerini de belirleyerek, vatandaşların bu alanları tercih etmesini isteyip, kurban satış yeri dışında ana cadde ile sokak üzerinde kurbanlık satımı...

Erdek Belediyesi, kurban satış yerlerini belirledi. Belediye, aynı zamanda kurban kesim yerlerini de belirleyerek, vatandaşların bu alanları tercih etmesini isteyip, kurban satış yeri dışında ana cadde ile sokak üzerinde kurbanlık satımı ile kesiminin yapılamayacağını bildirdi. Erdek Belediyesi Zabıta Müdürü Zuhal Koca, her yıl olduğu gibi Kurban Bayramı öncesi bütün tedbirleri aldıklarını ve nöbetçi birimler ile vardiya usulü çalışacak ekipler arası koordinasyonun yapıldığını söyledi. Erdek ilçe sınırları içerisinde, ilçe stadyumu karşısındaki TIR parkı olarak kullanılan yerde kurban satışı ile kurban kesim yeri olarak ta belediyenin eski odun deposu ve belediye mezbahasının belirlendiğini, bu yerlerde gerekli düzenlemelerin yerine getirildiğini belirtti. Zabıta Müdürü Koca, bahçeli evi olanlar ile apartman sakinlerinin, bina bahçelerinde kurban kesebileceklerini ancak ana cadde ve sokaklarda kurban kesilemeyeceği kararının alındığına dikkat çekti.
Zabıta Müdürü Zühal Koca, kurban kesiminin bir ibadet olduğunu hatırlatarak, bu ibadetin nasıl ve ne şekilde yerine getirileceğinin zaten dinimizce tek tek belirtildiğini, belediye olarak da bu yönde tedbirlerin alındığını, halkın rahat, temiz ve huzur içerisinde kurbanlarını kesebilecekleri ortamlar oluşturduklarını kaydetti.
Kurban pazarı bom boş
Öte yandan kurban Bayramı`na sekiz gün kaldı ama her yıl bayrama 2-3 hafta kala kurulan hayvan pazarına hiç kurbanlık getirilmedi. Kurban Bayramı`na sayılı günler kaldı, ancak hayvan pazarı bir türlü kurulamadı. Geçtiğimiz yıllarda bayrama 20 gün kala kurulan hayvan pazarı, hayvan sahiplerinin gelmemesi nedeniyle açılamadı. Yaşanan bu gelişme, hayvan almak isteyen vatandaşları da şaşırtmış durumda.
6 Kasım Pazar gününe denk gelen Kurban Bayramı öncesi Erdek`te hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Belediye her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçe stadı karşısındaki TIR Parkı alanının kurbanlık pazarı olduğunu açıklamasına rağmen hayvan pazarında halen bir hareketlilik yok. Hayvan tüccarlarının bu yıl tezgah açmakta geç kaldığını ifade eden vatandaşlar, "Hayvan sahipleri artık masraftan kaçıyor. Çünkü yaptıkları her masrafı sattıkları hayvanın fiyatına eklemesi gerekiyor. Bu durum yüksek olan hayvan fiyatlarını iyice arttırıyor. Geçtiğimiz yıllarda hayvan pazarı bayrama en az 2-3 hafta varken açılırdı. Bu yıl bayrama 1 hafta kalmasına rağmen bir kıpırdama yok." şeklinde görüş bildiriyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı