Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kurs yeri sayısı artacak

Kurs yeri sayısı artacak

Erdek İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün kurs yeri ihtiyacının giderilmesine çalışılıyor.

Erdek İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün kurs yeri ihtiyacının giderilmesine çalışılıyor. Buna paralel olarak Erdek Belediyesi de kuruma bir binasını tahsis etmeye karar verdi. Belediye, Halitpaşa Mahallesi M. Ahmet Süzgün Caddesi´nde bulunan Erdekspor´un eski kulüp lokalini İlçe Halk Müdürlüğü´ne tahsis etti.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, kurs yeri bulmakta güçlük çekmeleri nedeniyle kurs çeşitlerini artırmakta güçlük çektiklerine işaret ederken, ?Belediyemizin, kurumumuza tahsis ettiği binayı çok önemsiyoruz. Bu nedenle belediye başkanımız Hüseyin Sarı´ya teşekkür ediyoruz? dedi. 

TURİZM REHBERLİĞİ KURSU
Erdek´in gereksinimleri doğrultusunda açmak istedikleri kurslardan birinin de ?turizm rehberliği? kursu olduğunu belirten Alkan, ?Ancak, gerekli başvuru olmadığı için bu kursu bir türlü başlatamadık. Şimdi, okul müdürlerimizle işbirliği yaparak, bu kursa lise öğrencilerimizi almayı planlıyoruz? diye konuştu.
SOĞAN FİLESİ YAPIM KURSU
Yine açmayı planladıkları kurslardan birinin de ?mor soğan? filesi yapım kursu olduğunu vurgulayan Alkan, şunları söyledi:
?Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, bizden bu konuda talepte bulundu. Özlem Hanım, geçtiğimiz üretim döneminde, Kapıdağ´ın mor soğanını, anlaşma yaptıkları Metro Marketler Zinciri´ne 60 tonluk bir miktar olarak sattıklarını, önümüzdeki yıl ise 200 tonluk bir satış olabileceğini belirterek, bu soğanlar için filelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bunun için de file yapım kursu açılmasını istedi. Bu isteği de değerlendireceğiz.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kurs yeri sayısı artacak
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı