Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kurslarını başarıyla bitirenlere sertifika

Kurslarını başarıyla bitirenlere sertifika

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Karesi Halk Eğitimi Merkezi´nin (HEM) ortaklaşa düzenledikleri Hasta Kabul İşlemleri, Ev ve Kurum Temizliği, 4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri kursunu tamamlayan 100 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansında (GMKA) gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, ilgili kurum müdürleri, kursiyerler ve yakınları katıldı.
Belge dağıtım programının açılış konuşmalarını yapan Çalışma ve İŞKUR Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı ve Karesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Cansever, kurum çalışmaları hakkında bilgiler vererek, özellikle iş gücü piyasasına bir hareketlilik getirdiği ve işsizlerin istihdam edilebilirliğini arttırdığı düşünülen
Eğitim Programı´ndan işverenlerin yararlanması gerektiğini vurguladılar.
Vali Ersin Yazıcı, sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Halk Eğitimi Merkezlerinin önemli bir görev üstlendiğini, farklı birçok kursların verildiğini, vatandaşların boş zamanlarını değerlendirmek ve meslek öğrenmek için ücretsiz kursların fırsat olduğunu ve katılmalarını istedi.
Sorunların çözümüne birlik ve beraberlik içerisinde fikir alış verişleri ile daha kolay çözüm bulunabileceğini söyleyen Vali Yazıcı, ?Önemli olan kursiyerlerimizin inanarak ve şevkle işe girişmeleridir. Amacımız ilimiz ve ülke ekonomisine katkı sunmaktır. Özgüven ve iyi niyet olursa başarı kaçınılmaz olur. Bu noktada gençlerimize güveniyor ve başarılar diliyorum." dedi.
Konuşmalardan sonra kursu başarı ile tamamlayanlara HEM onaylı sertifikaları, Vali Ersin Yazıcı ve diğer protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.
Büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kursiyerler, Halk Eğitimi Merkezi tarafından verilen bu eğitim hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçen yetkililere teşekkür ettiler. Belge töreni ikramların ardından sona erdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli