Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kurtdere´li Güreşleri´nde Başpehlivan Ali Gürbüz oldu

Kurtdere´li Güreşleri´nde Başpehlivan Ali Gürbüz oldu

Balıkesir´de Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 61.´si düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri´nde başpehlivan Ali Gürbüz oldu.

Balıkesir´de Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 61.´si düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri´nde başpehlivan Ali Gürbüz oldu.
Karesi´nin kırsal Kurtdere Mahallesi´nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen 61. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri´nde 71 başpehlivan arasından finale çıkan Yusuf Can Zeybek son güreşte Ali Gürbüz´e yenildi.
Etkinliğin ilk gününde minik, teşvik, tozkoparan, ayak, deste, küçük orta ve büyük orta boylarda mücadeleler gerçekleştirildi. Kule hakemlerinin çağrısıyla sahaya gelen güreşçiler, önce peşrev çekti, ardından pehlivanlar, rakibinin sırtını yere getirmek için kıyasıya mücadele etti. Güreşlerin ikinci gününde de mücadeleler kıyasıya sürerken, son günde ise başpehlivanlık güreşleri yapıldı. Final mücadelesinde rakibini yere seren Ali Gürbüz başpehlivan oldu.
Müsabaka sonrası açıklamalarda bulunan Gürbüz, ?2019 ve 2021´de de Kırkpınar´da başpehlivan oldum. Kurtdere´de de başpehlivan oldum. Allah izin verirse altın kemerin sahibi olmak istiyorum.? dedi.
Başpehlivanlık güreşleri sonrası protokol üyeleri tarafından dereceye giren güreşçilere ödülleri verildi. Başpehlivan Ali Gürbüz´e kupasını Dünya Etnaspor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan verdi.
Dünya Etnaspor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, yaptığı konuşmada, Kurtdere Güreşleri´nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Türkiye´nin her yerinde başta güreşler olmak üzere tüm geleneksel sporların gelişmesine destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğan ?Bundan sonra da özellikle olimpiyatlarda etnik sporlarla başarı kazanmaya devam edeceğiz. Bu geleneksel sporlar ile bu ülke kimliğini kültürünü koruyup yaymaya devam edeceğiz.? dedi.
Binlerce güreş severin ilgiyle takip ettiği Kurtdereli Güreşleri´ne Yağlı Güreş Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ev sahipliğini yaptı. Yılın ağalığını, açık arttırmada 561 bin lira vermeyi taahhüt eden Abdullah Altıntaş kazandı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli