Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Sergisi

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Sergisi

Balıkesir'de, Kurtdereli Mehmet Pehlivan konulu resim sergisi açıldı.

Balıkesir’de, Kurtdereli Mehmet Pehlivan konulu resim sergisi açıldı.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Karesi Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen cihan pehlivanı “Kurtdereli Mehmet Pehlivan” konulu resim sergisi açılışını yaptı.
Açılış törenine Vali Ahmet Turhan’ın yanı sıra Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kurtdereli Güreşleri Tertip Komitesi Başkanı Yüksel Dağdemir, Daire Amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Serginin açılışında konuşma yapan Vali Turhan, Kurtdereli Mehmet Pehlivanı, kendisini bütün dünyaya tanıtmış gurur duyduğumuz örnek bir insan olarak anlattı.
Onun anısına bu serginin açılışını yapmış bulunmaktayız diye konuşmasını sürdüren Turhan, “Bu sene 34. düzenleyeceğimiz Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri bu sergimizle daha da anlamlı bir hal almıştır. Bu yılki etkinlikler bir festival havasında üç gün sürecek ve ilk defa uluslararası bir boyutta yapılacak. Yağlı güreşlerimizi eskisi gibi halkımıza ve genç kuşaklarımıza sevdireceğimize inanıyorum. Bu etkinlikleri hazırlayan başta Karesi Belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Sergideki fotoğrafları tek tek inceleyen Turhan, hatıra defterine sergi ile ilgili düşüncelerini yazdı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli