Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Kurtuluş Bayramını kutladık

Kurtuluş Bayramını kutladık

Erdekin düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü coşku ile kutlandı.

Erdek`in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü coşku ile kutlandı.
Kutlama programında ilk tören Carşı Camii Meydanında yapıldı. Burada minareden okunan sela eşliğinde kurban kesildi.
Törenin ikinci bölümü Cumhuriyet Meydanı`ndaydı.
Törene, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dz. Kur. Kd.Alb. Bülent Keçeci, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Karşıyaka Belediye Başkanı Kadir Gedik, askeri birlikler, resmi ve özel kamu kuruluşlarının daire amirleri, muhtarlar, baro temsilciliği, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütleri, Gaziler ve Kuvay-i Milliye Derneği, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumundan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.
Cumhuriyet Meydanında yapılan törende protokol, askeri birlikler, öğrencilerin yerlerini almasıyla başladı. Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dz. Kur. Kd. Albay Bülent Keçeci ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan tören alanında bulunan Erdek`lilerin bayramını kutladı.

Protokolün yerini almasıyla devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan yaptı.
Erdek Belediye Başkanı Aysan`ın günün anlam  ve önemini belirten  yaptığı konuşma sonrasında  öğrenciler şiir okudu, ilköğretim okulları folklor ekipleri halk oyunları gösterilerini sundu. Kutlamalar bando eşliğinde tören geçişi ile sona erdi.
Uygur kardeşlerden tiyatro
Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından oyun sahnelendi. Cumhuriyet Meydanı`nda kurulan sahnede sergilenen tiyatro oyunu, izleyici akınına uğradı. Tiyatroyu izleyenler oyunun bitiminde ikiliyi ayakta alkışladı.
Haber : Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli