Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kurtuluş Savaşında Bandırma isimli sergi

Kurtuluş Savaşında Bandırma isimli sergi

17 Eylül 2012 Bandırmanın 90. Kurtuluş yıldönümü nedeniyle Bandırma Belediyesinin düzenlediği Kurtuluş Savaşında Bandırma adlı fotoğraf sergisi, Cumhuriyet alanında sanatseverlerle buluştu.

17 Eylül 2012  Bandırma`nın 90. Kurtuluş yıldönümü nedeniyle  Bandırma Belediyesi`nin düzenlediği  ``Kurtuluş Savaşı`nda Bandırma `` adlı fotoğraf sergisi, Cumhuriyet alanında sanatseverlerle buluştu.
Sedat Pekel, açılışta yaptığı konuşmada,   Bandırmamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünde, bir dizi etkinliği vatandaşlarla paylaşmanın  tatlı gururunu yaşadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:
 `` Bunda en büyük pay sizlere ait. Hep söylüyorum. Kültür sanat etkinliklerimize sizlerin bu ilgisi  sevgisi, desteği olduğu sürece bir çok ili solladığımız gibi, bundan sonra da bunun üzerine daha çok sayı ekleriz. Kurtuluş günleri, Bandırmamızın gerçek anlamda düğünü, bayramı, şenliği. Bandırmamız, özellikle  2 Temmuz 1920`de  ülkemiz topraklarının  önemli bir bölümünün işgal edildiği dönemde, Bandırmamız da işgale uğradı. Bandırma, bu esaretten  2 yıl 2 ay 15 gün sonra kurtuldu. Bunun mutluluk ve heyecanını 90 yıldır kutluyor ve yaşıyoruz . Belki bir çırpıda gezeceğiniz şu fotoğraflar, işgal öncesi Bandırma, işgal yılları ve işgal sonrası Bandırma`dan kesitleri sizlere sunuyor. Bunların çok önemli bir bölümü belediye arşivlerimizde mevcut. Bir bölümü de kendi arşivlerinde özenle koruyup, koleksiyonlarında toplayan arkadaşlarımızın fotoğrafları. İnşallah bunları kalıcı bir binada sürekli halkımızla buluşturmak suretiyle tarihi yansımalardan ders alınmasını hem de bilgi sahibi olunmasının önünü açmak gibi bir görevimiz olduğunu düşünüyorum. İnşallah oluşturacağımız kent arşiviyle de birçok konuda ilki başlatan bir yönetim olarak, bu konuda da üzerimize düşen görevi yapmanın mutluluğunu yaşayacağız." 
29 fotoğrafın yer aldığı sergi, büyük ilgi gördü


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli