Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

“Kurumsal Liderlik ve Süreç Yönetimi” semineri verildi

“Kurumsal Liderlik ve Süreç Yönetimi” semineri verildi

Balıkesir Valiliği koordinasyonunda ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı işbirliği ile İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine yönelik Kurumsal Liderlik ve Süreç Yönetimi kapsamında Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

Balıkesir Valiliği koordinasyonunda ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı işbirliği ile İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine yönelik Kurumsal Liderlik ve Süreç Yönetimi kapsamında Eğitim Semineri gerçekleştirildi.  
Yöneticinin lidere dönüşme sürecinin aktarıldığı seminere Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak'ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 
Balıkesir Öğretmen Evi’nde düzenlenen seminerde katılımcılara, yönetici ve liderlik arasındaki farklılıkların aktarılmasıyla, bu kavramları birbirinden ayıran özelliklerin neler olduğu hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.  
Liderlik ve yöneticilik özelliklerinin kurumsal başarı açısından öneminin üzerinde durulduğu seminerde konuşan Vali Şıldak, yapılan seminere eğitimden daha çok ‘kendini geliştirme’ çalışması denilebileceğini ifade etti. 
Şıldak, “Dünya ile birlikte ülkemiz yerinde duran bir kavram içinde değil, sürekli değişen, yenilenen ve gelişen bir durumda. Bizim de bu gelişmeye süratle uyum sağlamaya ihtiyacımız var. Bizler, başında bulunduğumuz kurumların yönetim süreçlerinde söz sahibi olan, etkimiz olan kişileriz. Kendi kurumlarımızda bulunduğumuz pozisyonlarda sadece personelimizi değil, o hizmet alanını da yönettiğimizi unutmamamız gerekir. Sadece imza atmıyoruz, kişileri yönlendirmiyoruz. Kamu hizmetinin şekillenmesi ve hedef kitlemiz olan vatandaşlarımızın duydukları memnuniyet veya gayri memnuniyet, başarı ya da başarısızlık büyük ölçüde bizim faaliyetlerimizle, yöntemlerimizle ve kullandığımız enstrümanlarla belirleniyor. Hangi sektörde olursak olalım artık yönetime, yönetim anlayışına çok değer veriliyor. Bu itibarla günümüzde artık yönetim, bilhassa liderlik; ‘nereye doğru evriliyor, nasıl bir şekil alıyor, modern yaklaşımlar nelerdir, yeni oluşum neyi gerektiriyor ve bunu biz nasıl uyarlayabiliriz’ sorularına yönelik bir bakış açısı kazanmak anlamında bugünkü faaliyetimizi gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.  
Hizmetin hatasız olması, bütün insanlara eşit, rasyonel ve hak ettiği hizmetin verilebilmesi için kurumlarımızda dönüşümün şart olduğunu sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Yöneticilikten, düz idarecilikten liderliğe yönelik bir kayma var ve bu doğal bir süreç. Toplumdaki dönüşüm daha benimsetmeye yönelik, daha sahiplendirici takım çalışmasını öne çıkaran sürükleyici bir modeli gerektiriyor. Son 100 yılda, hatta son 20 yıldaki gelişim, gerek teknoloji gerekse bilgi çağındaki hızlı dönüşüm artık pek çok alanda pozisyon almayı gerektiriyor.” diye konuştu. 
Programda daha sonra uzman Cem Sezgin tarafından lider kimdir, yönetici kimdir, aralarındaki farklar nedir sorularına yönelik yapılan sunum gerçekleştirildi. Kurumsal Liderlik ve Süreç Yönetimi kapsamında düzenlenen eğitim semineri kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin de söz aldığı, karşılıklı etkileşim içinde devam etti. 
  Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli