Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

KUŞ CENNETİ ŞENLENDİ

KUŞ CENNETİ ŞENLENDİ

Eriyen kar suları Kuş Cenneti´ne bereket getirdi

Manyas Kuş Cenneti Gölü, eriyen karların ve son yağışların ardından göldeki sularda yükselme yaşandı.
Bandırma´ya 17 kilometre mesafede bulunan Bandırma Kuşcenneti´ndeki Manyas Milli Park´ta göçmen kuşların yuva yapıp kuluçkaya yattıkları alanlar sular altında kaldı.
Bilindiği gibi; Suların her yıl Şubat, Mart ve Nisan aylarında doğal olarak yükselmesi nedeniyle tüm yuvalar korunaklı hale geliyor.
Ramsar Sözleşmesi kapsamında A sınıfı diploma ile ödüllendirilen Bandırma Kuş Cenneti 260 türden 3 milyon kadar kuşa ev sahipliği yapıyor. Milli Park´taki göçmen kuşların yuva yapacakları söğüt ağaçları ve sazlıklar ile Milli Park görevlileri tarafından yapılan 40 yapay tepeli pelikan yuvası da, suların göçmen kuşların geldikleri Ocak, Şubat ve Mart aylarında doğal olarak yükselmesi nedeniyle yılan, çakal, tilki ve kurt gibi yırtıcı hayvanlardan korunaklı hale geldi.
Yükselen su içindeki 40 yapay yuvada 200 kadar tepeli pelikan kuluçkaya yattı. Şubat ayından itibaren gelmeye başlayan karabatak, dalgıç, yeşilbaşlı ördek, kaşıkçı, çeltikçi, balıkçı gibi göçmen kuşları da söğüt ağaçlarındaki yuvalarında kuluçkaya yatmaya başladılar. Milli Park görevlileri çok sayıda ve çeşitli göçmen kuşunun her geçen gün aralıklarla geldiğini ve Kuş Cenneti´nin giderek şenlendiğini söyledi.
Haber : Erdem Özcan



Anahtar Kelimeler: CENNETİ ŞENLENDİ
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı