Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kuş Cenneti’nde satranç turnuvası

Kuş Cenneti’nde satranç turnuvası

Bandırma’ya bağlı Kuş Cenneti Mahallesi’nde “1. Satranç Turnuvası” ve “Mahalleler arası 2. Geleneksel Futbol Turnuvası”nın grupları belirlendi.

Bandırma’ya bağlı Kuş Cenneti Mahallesi’nde “1. Satranç Turnuvası” ve “Mahalleler arası 2. Geleneksel Futbol Turnuvası”nın grupları belirlendi.
Kuş Cenneti Mahallesi Muhtarı Murat Özgenç, kültürel ve sportif etkinliklere önem verdiklerini belirtti.
SATRANÇ TURNUVASI
Açık havada yapılan satranç turnuvasının 8, 10 ve 12 ve serbest yaş kategorileri arasında gerçekleştiğini belirten Özgenç, “Her kategoride 32 kardeşimiz yarışıyor. Turnuvamıza ülkemizin birçok kentinden gelen çocuklarımız var. Bu turnuvayı her yıl yaparak geleneksel duruma getirmek istiyoruz” dedi.
FUTBOL TURNUVASININ GRUPLARI BELİRLENDİ
Ardından, Kuş Cenneti Mahallesi’ndeki doğal çim futbol sahasında yapılacak “Mahalleler arası 2. Geleneksel Futbol Turnuvası”nın grupları belirlendi.
Kura çekimine geçilmeden önce konuşan Muhtar Murat Özgenç, bu turnuvanın gerçekleşmesine büyük katkı sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan’a teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyesi, sahamızın ışıklanmasını sağladı. Az sonra kurasını çekeceğimiz turnuvamızın maçları, 18 takımın katılımıyla 6 Ağustos-16 Eylül 2023 tarihleri arasında, saat 19.30-22.00 arasında oynanacaktır. Toplam 57 maç yapılacak. Sahamıza bir de protokol tribünü yaptık. Çok heyecanlı ve zevkli bir turnuva olacağına inanıyorum. Turnuvamızın amacı mahallelerimiz arasında birlik-beraberlik ve dayanışmayı sağlamaktır. Bu turnuvanın, Bandırma kırsalının en büyük ve güçlü organizasyonu olacağına inanıyorum. Maçlarda, Balıkesir bölgesi futbol hakemleri görev yapacaktır.”
MEHMET DOĞAN KONUŞUYOR
AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan da Kuş Cenneti’ndeki futbol sahasının yapımında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın hiçbir masraftan kaçınmadığını, kendilerinin de turnuvanın düzenlenmesine katkı sağlamak için hızlı ve özverili bir çalışma yürüttüklerini vurgulayarak, turnuvaya katılacak takımlara başarılar diledi.
Kuş Cenneti’nde geçen yıl yapılan turnuvada birinci olan Gölyaka Mahallesi takımına armağanı muhtar Ahmet Karagöz’e verildi.
GRUPLAR BELİRLENDİ
Ardından, futbol turnuvasının grupları belirlendi.
Geçen yılki futbol turnuvasında ilk üç sırayı paylaşan Gölyaka, Doğa ve Aksakal takımları üç grubun seri başı olarak belirlendikten sonra 6’şar takımdan oluşan üç grupta şu 18 takım kura ile yer aldı.
A GRUBU: Doğa, Tophisar, Akçapınar, Danişment, Turumtay, Çavuşköy
B GRUBU: Gölyaka, Dutliman, Dedeoba, Kuş Cenneti, Yeşil Çomlu, Erikli
C GRUBU: Aksakal, Misakça, Yeni Yenice, Ömerli, Şirinçavuş, Kızıksa
MUSTAFA KEMALPAŞA’DAN TAKIM KATILDI
Turnuvaya, Mustafa Kemalpaşa ilçesinden de Turumtay Mahallesi takımı katılıyor. Mustafa Kemalpaşa takımı, A Grubu’nda mücadele edecek.
KARACABEY’DEN ÜÇ TAKIM
Kuş Cenneti Futbol Turnuvası’nda, Karacabey ilçesinden de üç mahalle takımı katılacak. Bu takımlar Tophisar, Danişment ve Çavuşköy’den oluşuyor.
MANYAS’TAN BİR TAKIM
Turnuvada, Manyas ilçesinden de bir takım yer alacak. Kızıksa, turnuvada başarılı olmak için mücadele verecek.
Turnuvada yer alan diğer takımlar, Bandırma’nın kırsal mahallelerinden oluşuyor.
Haber: ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Cenneti’ satranç turnuvası
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı