Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kuşcenneti Festivali´ne merhaba!

Kuşcenneti Festivali´ne merhaba!

27. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali festival kortej yürüyüşü ve sergi açılışları ile başladı.

27. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali festival kortej yürüyüşü ve sergi açılışları ile başladı. Kortej yürüyüşüne CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm ve Namık Havutça, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, Bandırma Belediyesi´nin kardeş belediyesi Bolu Kıbrısçık´ın Belediye Başkanı Doğan Dağ, Abhazya ve Ukrayna halk dansları ekipleri ile kalabalık bir topluluk katıldı.
Kortejin Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi´ne gelmesinin ardından, sergi açılış törenlerine geçildi. Açılıştan önce konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma için coşku ve gurur günü yaşadıklarını vurgularken, şunları söyledi:
?Festivaller, kent yaşamında son derece önemlidir. Kentlerin sosyal yaşamlarının gelişmesine de katkı sağlarlar. Kültür ve sanatın, toplumun çağdaşlık düzeyine ulaşmasındaki önemi tartışma götürmez. Biz, kentimizin kültür ve sanat yaşamının gelişmesine özel bir önem veriyoruz.? 

Mirza´nın konuşmasından sonra Ukrayna ve Abhazya halk dansları toplulukları gösterilerini sundu.
Sergide, 26 manipülasyon ve 30 belgesel fotoğrafı bulunan Münip Bayraktar´a, konuşmasının ardından Belediye Başkanı Mirza tarafından plâketi verildi. Festival afiş yarışmasının birincisi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Erman Yılmaz´a 5 bin liralık para armağanı ve plâketinin verilmesinin ardından serginin açış kurdelası üst düzey protokol tarafından kesildi. ?Kuş Gölü Öyküleri? ismini taşıyan sergide, fotoğraf sanatçısı Münip Bayraktar, 160 saydamdan oluşan ve Kuşcenneti´nden görüntülerin yer aldığı saydam gösterisini sundu. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kuşcenneti Festivali merhaba
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli