Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kuşlar da bunalıma girer!

Kuşlar da bunalıma girer!

Bandırma Kuş Sevenler ve Yetiştirenler Derneği Başkanı Şenol Ataç, aşırı sıcakların, evcil kuşları üreme dönemlerinde olumsuz etkilediğini belirtti.

Bandırma Kuş Sevenler ve Yetiştirenler Derneği Başkanı Şenol Ataç, aşırı sıcakların, evcil kuşları üreme dönemlerinde olumsuz etkilediğini belirtti. Evcil kuşların sıcaklardan etkilenmemeleri için bazı önlemlere gereksinim bulunduğuna dikkati çeken Ataç, şunları söyledi:
“Yetiştiricilerin gerek sıcak stresi, gerekse sıcak çarpmasında bilinçsizce davranarak, kuşun ısısını çok hızlı bir şekilde düşürmeye kalkmaları çok tehlikelidir. Bu durumlarda ya kuş şoka girer, ya da dönüşü olmayan bazı organ hasarları ortaya çıkar. Böyle durumlarda hayvan, kesinlikle aşırı harekete zorlanmamalı veya buzlu suya daldırılmamalıdır. Hayvan, serin ve sessiz bir ortama taşınmalıdır. Ortam ısısını düşürmek için yollar aranmalıdır. Uzun süre olmamak koşuluyla hafif su pülverize ederek tüyleri nemlendirmek ve ayakları verize ederek, tüyleri nemlendirmek ve ayakları suya daldırmak yararlıdır.”



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli