Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kütahyaspordan rövanşı aldık Kütahyaspor: 2 Erdekspor: 3

Kütahyaspordan rövanşı aldık Kütahyaspor: 2 Erdekspor: 3

Kütahyaspor: 2 Erdekspor: 3 BAL Ligi 8.grup maçlarında sona yaklaşırken zirve mücadelesi yapan takımlar arasındaki mücadele tavan yapıyor artık. 22. Haftanın dikkat çeken maçlarından birisi Kütahya Dumlupınar şehir stadında Kütahyaspor ile Erdekspor.

BAL Ligi 8.grup maçlarında sona yaklaşırken zirve mücadelesi yapan takımlar arasındaki mücadele tavan yapıyor artık. 22. Haftanın dikkat çeken maçlarından birisi Kütahya Dumlupınar şehir stadında Kütahyaspor ile Erdekspor takımları arasında oynandı. Yaklaşık 5000 taraftarın 90 dakika destek verdiği ev sahibi takım Kütahyaspor iki kez öne geçmesine rağmen galibiyetini koruyamadan sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.
Her yönüyle harika bir futbol ortamın da 90 dakika iyi mücadele eden ve kaçırdığı sayısız önemli gol pozisyonlarına rağmen golünü ancak 90+2 de bulan Erdekspor istediğini alarak Kütahya`dan ayrılmış oldu.
Maçın neredeyse 2-2- berabere biteceği sanılırken Orçun`un yakaladığı fırsatla bütün hesaplar bir anda değişiverdi. Bu önemli dakikada Orçun`un yaptığı iki güzel çalımla geliştirip topu ağlara bırakmasıyla bir sevinç yumağı haline dönüşen gol sevinciyle maçı tamamlayan Erdekspor bu sonuçla hem galibiyetin haklı gururunu yaşadı hem de ilk yarıda kaybettikleri Kütahya maçının rövanşını da almış oldu.
Hakemler: Murat Kasap, İhsan Armağangül, Muhammet Günaydın, Sinan Özkan (Trabzon Bölgesi)
Kütahyaspor: Ahmet, Yücel, Ümit, Cihat, Tarık, Ahmet, Osman, Semih, Yavuz (Ömer), Derviş.
Goller: Dk.43 Cihat, Dk.75 Yavuz
Erdekspor: Gökhan, Abdullah, Ekrem, Arda, Emre, Mustafa, Oğuzhan, Ahmet (Orçun), Cumali, Mehmet (Fatih), Tarık.
Goller: Dk.53 Emre, Dk 79 Arda, Dk.90+2 Orçun
Her iki takımda oyuna istekli başladı. İlk tehlikeli atak Erdekspor`dan Çiloğlu`nun ortasıyla geldi. Dakikalar 6`yı gösterirken kale ağzında önündeki topa hamle yapan tecrübeli adam Mustafa Er topu ağlar yerine iki pastan topu dışarıya gönderince Erdekspor bir golden oldu. Dakikalar 15`i gösterirken bu kez ev sahibi takım Osman`la çok tehlikeli geldi ve karambolde o top gitti Gökhan`ın ellerinde kaldı.
Dakikalar 25`i gösterirken Erdekspor önce Cumaali ve ardından da Mustafa`nın yine 6 pas içinde harcadıkları pozisyonları gördük. Dakikalar 35`i gösterirken bu sefer gol kaçırma sırası Oğuzhan`a geldi ve o da pozisyonu kullanamadı.
Dakika 43`te adeta atamayana atarlar tabirini boşa çıkarmayan bir gol geldi ve Gökhan`ın müdahalesine rağmen top ağlara takılınca bu golle stat da haklı olarak adeta bir bayram havası oluştu 1-0. Golden sonra durumda bir değişikli olmadı ve ilk yarı 1-0 ev sahibi lehine kapanmış oldu.
İkinci yarıya Erdekspor yine iyi başladı. Orta alanı pas yaparak rahat geçen Erdekspor bu oyunuyla daha kolay pozisyonlar yakalamaya başladı. Dakikalar 53`ü gösterirken Emre`nin ters yarım rövaşata şutu ile topu ağlara gönderince statta derin bir sessizliğe büründü 1-1.
Dakikalar 65`i gösterirken bir tehlikeli Kütahya atağında Ekrem`in sakatlanma pahasına topa kafasını uzatması gerçekten forma adına alkışlanacak bir davranıştı. 67. Dakikada Oğuzhan olmaz dedirten bir fırsatı daha kaçırdı. Ardından 75`ci dakikada ev sahibi takımın golü geldi. Bu dakikada Abdullah`ın ilerde kalması Arda ve Emre`nin iyi kademe yapamaması sonucu top sol tarafta ceza alanı üzerine bulunan Yavuz`un ayağına geldi ve Yavuz da çok iyi bir vuruşla topu köşeden ağlara yuvarlayınca Kütahyaspor tekrar öne geçti ve tribünlerde de  inanılmaz bir sevinç yaşandı. Tribünler golün sevinci yaşanırken ani bir Erdekspor hücumunda sahneye günün başarılı isimlerinden Arda attığı golle skoru 2-2`ye taşıdı. Golden sonra hem sahada çok çetin bir mücadele ve hem de tribünlerde yüksek heyecan vardı. Son dakikalarda her iki takımdan da tehlikeli ataklar oldu. Skor her iki takıma da dönebilirdi ama sahneye ikinci yarıda oyuna giren Orçun çıkınca tabela son kez bir defa daha değişti ve maç 2-3 Erdekspor lehine tamamlanmış oldu.
Maçın Yorumu: Maç sonu Kütahyaspor taraftarlarının yoğun tepki verdiği hakem üçlüsü hakkında özellikle Erdekspor`un üçüncü golünde ofsayt gibi bir itirazları oldu ama şahsen ben pozisyona çok uzak olduğum için göremedim ama hakemin maç boyu çaldığı düdüklere bakınca çok da fazla hatalı diyebileceğim düdükleri göremediğimi de söylemek isterim. Zaman zaman her iki takım lehine diyebileceğim avantajları keserken de itirazlar oldu ama sanıyorum oyunun sertleştirmeden çabuk kararlarla tamamlamayı başaran orta hakem sayesinde her iki takım oyuncuları arasında maçın büyüklüğüne rağmen centilmence bir maç geçtiğini söyleyebilirim.  Bu arada ben stattan ayrıldıktan hemen sonra Erdekspor kafilesini taşıyan otobüse yapılan saldırıların da nedenini pek anlayamadım doğrusu. Neden anlayamadım? çünkü Erdekspor gerçekten bileğinin hakkıyla diyebileceğimiz çok iyi bir oyunla maçı alıp hedefine yürümek dışın da sahada ne seyirciye ne de rakip oyunculara olumsuz diyebileceğim tavırlarını ben şahsen göremedim. Maça baktığımızda ev sahibi takım Kütahyaspor defansı bugün iyi gününde değildi. Hemen hemen Erdekspor`un tüm ataklarında açık verdiler. Kendi sahalarında kontra atak oynayan bir takım görüntüsü çizdiler. Bunda da bugün orta alanda gerçekten iyi pas yapan ve topu iyi kullanan bir Erdekspor`un etkisi vardı. Ev sahibi takımda Ahmet, Osman ve Derviş Hüseyin`i göze çarpan oyuncular olarak gördüm.  Ama ne olursa olsun Kütahyaspor benim Erdek`te ilk yarıda izlediğim o Kütahyaspor değildi bugün.
Erdekspor`a gelince, kaçan golleri bu gün konuşmayalım isterseniz çünkü böyle stresi yüksek bir maçta böyle fırsatların kaçabileceğini söyleyerek maçımıza geçelim istiyorum. Son üç hafta da değişen bir Erdekspor var sahada artık. Sanıyorum bundan sonra Erdekspor`dan maç almak zor olacak diyebilirim. 90 dakika kademelere çabuk giren, açık vermeyen ve oyunu iyi okuyan, iyi pas yapan bir takım görüntüsü çiziyor Erdekspor. Geride Abdullah, Arda, Emre ve Ekrem bugün çok hareketli oynadılar. Açık vermediler ama gerçekten de çok yoruldular diyebilirim. Cumali ben yorulmam derken hep ayakta ve güçlüydü. Gerek Çillioğlu ve gerekse Orçun ve Fatih her topa koştular ve rakiplerini rahatsız ederek oyun kurmalarını engellediler. Aslında bu gün Erdekspor`da şu iyi değildi demem büyük haksızlık olur.  Hele 3. gol sonrası gelen sevincin bir takımdaki ortak terin paylaşımı olarak görülmeli diyorum Hepsini kutluyor ve tebrik ediyorum.
Haber : Erhan Göçmen 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı