Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kütahyaya sahamızda boyun eğdik

Kütahyaya sahamızda boyun eğdik

Erdekspor: 0 Kütahyaspor: 2 Maçın Hakemleri: Alper Oran, Meriç K. Yılmaz, Leman Bozacıoğlu, Halil T. Devir. Erdekspor: Gökhan, Mehmet, Kutsal (Mert), Hurşit, Arda, Abdullah, Oğuzhan, Ahmet (Tarık), Cumali, Emin (Murat), Fatih. Kırmızı Kart: Dk.89 Abd

Erdekspor: 0 Kütahyaspor: 2
Maçın Hakemleri: Alper Oran, Meriç K. Yılmaz, Leman Bozacıoğlu, Halil T. Devir.
Erdekspor: Gökhan, Mehmet, Kutsal (Mert), Hurşit, Arda, Abdullah, Oğuzhan, Ahmet (Tarık), Cumali, Emin (Murat), Fatih.
Kırmızı Kart: Dk.89 Abdullah
Kütahyaspor: Ahmet, Burçin, Ümit, Cihat, Yunus, Ahmet, Osman, Semih, Ömer Ank., Ersin ve Ömer (Mustafa).
Goller: Dk.40 Ömer,  Dk.88 Ersin 
BAL Ligi 8. Grupta zirve mücadelesi yapan iki takımın karşı karşıya geldiği maçı iyi futbol oynayan konuk takım Kütahyaspor kazandı. Baştan sona büyük bir çekişme içinde geçen maçın son dakikalarında sertleşen oyunla beraber kırmızı kart da vardı. Uzatmalara 10 kişi ile giren Erdekspor, sahasında üç puanı kaybederken lig sıralamasında 17 puanla 5. sıraya indi.
Maça Kütahyaspor çok iyi başladı. Organize ataklarla Erdek defansı arkasına kolayca sarkabilen Kütahyaspor, ilk 20 dakikada oldukça önemli fırsatları kullanamadı.Özellikle maçın 10. dakikasında Kütahyaspor`un kullandığı serbest atış sonrası oluşan karambol de Ersin`in zayıf şutunu kaleci Gökhan iki hamlede çeldi. Maçın belki de en kırılgan dakikasının Emin`in altı pas çaprazında yakaladığı fırsattı ama olmadı. Dakika 27`de konuk takım Ersin`le bir kez daha gole yaklaştı ama kaleci Gökhan iki hamlede topu yakalayarak golü önlemiş oldu. İlk yarı golsüz kapanacak diye beklerken konuk takımın golü geldi. Sağdan gelen bir duran top atışına yükselerek kafayı vuran Ömer takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Golden sonra Erdekspor hemen bastırdı ve bir ara pasını iyi değerlendiren Fatih defansında duraklamasından yararlanarak altı pasa inerek yaptığı ortayı hemen direğin önünde bulunan Oğuzhan topa müdahale etti ama top gitti direğe patladı ve geri geldi ama bu kez defansa çarparak kornere gitti. Bu önemli fırsat sonrası ilk yarı 1-0 konuk takımın lehine kapandı.
İkinci yarıya Erdekspor, Mert ve Tarık değişikliği ile başladı. Bu değişiklikle Erdekspor`un oyunu Kütahyaspor sahasına yıkmaya başladığını görüyoruz. Daha çok uzun toplarla gol aramada ısrarcı olan Erdekspor bu kez dönen topları kesemeyince kalesinde tehlikelerde görüyordu. İkinci golde böyle bir karşı atak sonrası Ersin`in topu düzelterek vurduğu sert şutla Kütahyaspor skoru 2-0`a taşıdı.
Maçın son dakikaları strese bağlı sertliklerle geçerken, maçta her iki yarıda atılan gollerle 2-0 konuk takım lehine kapanmış oldu.
Maçın Yorumu:
Maça baktığımızda konuk takım Kütahyaspor`un oyun olarak maç boyu çok dikkatli oynadıklarını, zaman zaman Erdekspor`un çok tehlikeli ataklarına karşın özellikle maçın yıldızı diyebileceğim kaleci Ahmet`in yan toplardaki başarısını kutlamamız gerekiyor. Daha da önemlisi ben konuk takımda bugün gerçekten topu iyi kullanan bir adam çokluğunu gördüm. Bence BAL liginde bugüne kadar izlediğim en güçlü takım. Örneğin, Ersin harika bir futbolcu. Osman, hemen hemen orta alandaki her paslaşmada vardı. Bir de bu oyuncunun adam eksiltmesi var ki takımı için büyük katkı diyorum. Yunus`ta mücadeleci yönüyle bugün iyi oyuncular arasındaydı.
Erdekspor`a gelince, son haftalarda iyice kaybolan bir orta alan sorunu var.  Hep söylüyorum, kazanılan her topu hemen uzun oynamak gibi bir anlayışla gol yollarında etkili olmanın asla ve asla mümkün olmadığını bir kere daha tekrarlamak isterim. Aşırı stres altında çabuk oynama isteği aslında rakiplerin işine yarar bunu da söyledikten sonra Erdekspor`a da hücum sırası aldığında biraz yavaş hareket etmesini, bol pas yaparak rakibin duruşunu bozmaya çalışmasını ve topu kenarlara taşıyarak sert ortalarla Cumali`yi aramalarını son kez hatırlatmak isterim. Aslında Erdekspor`un oyuncu kalitesi de çok yüksek. Bu oyuncularla iyi bir sistem ortaya konulabilirse eğer ben Erdekspor`un rahatlıkla yukarılara çıkabileceğini düşünüyorum. Bugüne kadar oynadığı 9 maçta 13 gol atıp 8 golü kalesinde gören bir Erdekspor topladığı 17 puanla kayıp puanının 10`a yükseldiğini iyi düşünmemiz gerekiyor. Dolayısıyla Erdekspor teknik yönetimi üst sıraları yakalayabilmek için mutlaka gol yollarında etkili olabilecek bir planı devreye sokmalıdır. Ama yinede bugün Erdekspor oyun olarak belki iyi değildi ama mücadele olarak maça çok asıldıklarını söylememiz gerekiyor. Sonuç olarak her şey bitmiş değil daha çok maç var sabırlı ve istekle devam diyelim.
Genel olarak maça baktığımızda gerek pozisyonlara olan yakın takip gerekse çalınan düdüklerden maçın iyi yönetildiğini söyleyebiliriz. Özellikle sertliklere karşı oldukça titizlik gösteren orta hakemimizi bu yönüyle de ayrıca kutlamak isterim.
Haber-Yorum Erhan GÖÇMEN


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli