Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları başladı

Kutlu Doğum Haftası  kutlamaları başladı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammedin (SAV) doğumunun yıldönümünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (SAV) doğumunun yıldönümünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.
Erdek Müftülüğü tarafından düzenlenen `Kutlu Doğum Haftası` etkinliklerinin ilki Cumartesi günü kutlandı.
Erdek halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, üç din görevlisi tarafından sunulan `Sala` ile başladı. 
İlçemiz Cumhuriyet Meydanındaki Engin ile Çaça isimli çay bahçelerinde `Sala` ile başlayan etkinlik Kur`an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.
Günün anlam ve önemi ile ilgili açıklama yapan Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Sevgili Peygamberimizin doğumunun 1442, Kuran-ı Kerim`in dünyaya inmeye başlamasının 1403`ncü yıldönümü nedeniyle Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına başlanıldığını söyledi.
Müftü Yalçın`ın, konuşmasının ardından Erdek İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan İlahi Korosu tarafından seslendirilen ilahiler törene katılan halk tarafından huşu içinde izlendi.
Peygamber Efendimizi öven `Naat` şirinin okunmasından sonra, Erdek Okullar arasında `Hz. Muhammed ve İnsanlık Onuru` konulu düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.
Yarışmalarda birinci gelen şiir ve kompozisyon ise konuklara okundu.
Erdek`teki Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapanış duasıyla tamamlandıktan sonra, Cumhuriyet Meydanına kurulan kazanlarda ise vatandaşlara pilav, lokma ve tatlı ikramında bulunuldu. Erdek Müftülüğü tarafından ikram edilen pilav ve tatlıdan alabilmek için halkımız uzun kuyruklar oluşturdu.
Kutlamaların 2. bölümü Öğretmenevinde
Aynı etkinliğin devamı olarak aynı günün akşamı ise Erdek Öğretmenevinde ayrı bir program yapıldı.
Kur`an-ı Kerim Tilaveti, Müftülük korosunun dinletisi, slayt gösterisi ile devam eden etkinlikte Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Recep Cici`de bir konuşma yaptı.
Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının Erdek`ten sonra çevre belde ve köylerde de yapılacak etkinliklerle devam edeceğini açıkladı.
Erdek Müftülü tarafından organize edilen etkinliğe; Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Parti İlçe Başkanı aynı zamanda Erdek İl Genel Meclis Üyeliği görevini yürüten Hikmet Onay, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, siyasi partililerin temsilcileri, kamu görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli