Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başlıyor

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başlıyor

Tüm Türkiyede olduğu gibi, Erdekte de Kutlu Doğum Haftası ile ilgili program hazırlandı. Erdek İlçe Müftülüğünce hazırlanan programın ilki 20 Nisan Cumartesi günü başlıyor.

Tüm Türkiye`de olduğu gibi, Erdek`te de "Kutlu Doğum Haftası" ile ilgili program hazırlandı. Erdek İlçe Müftülüğünce hazırlanan programın ilki 20 Nisan Cumartesi günü başlıyor.
Gündüz Programı
İlçemiz Cumhuriyet Meydanındaki iki bahçelerinde düzenlenen gündüz programı saat 14-17 saatleri arasında gerçekleştirilecek.`
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri: Sala` (üç din görevlisi), İstiklal Marşı, Kuran`ı Kerim tilavet`i ile başlıyor.
Program Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın tarafından yapılacak açılış konuşmasının ardından, Slayt gösterisi, Erdek İmam Hatip Lisesi İlahi Korusu dinletisi, misafirlere kitap ve gül dağıtımı, Peygamber Efendimizi öven şiirin okunması ile devam edecek.
Erdek`teki okullar arasında `Hz: Muhammed ve İnsanlık Onuru` konulu şiir ve kompozisyon yarışması, dereceye giren öğrencileri ödül verilmesi ve birinci olanların yeniden eserlerini okuması, ikram ve `Dua` ile gündüz programı tamamlanacak.
Öğretmenevinde konferans var
Program çerçevesinde ise aynı günün akşamı saat 20.00`de Erdek Öğretmen Evi konferans salonunda bir etkinlik daha yapılacak.
İstiklal Marşı`nın okunması, Kuran`ı Kerim tilaveti, Erdek Müftülüğü İlahi korusunun dinletisi ve slayt gösterisinden sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Doç.Dr. Recep Cici`nin konferansı yer alacak. Dua ile gece programı da tamamlanacak.
Belde ve köylerdeki Programlar
"Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle Erdek Müftülüğü`nce çevre belde ve ilçelerde de kutlama programları düzenlendi.
Hazırlanan program ise şöyle: 28 Nisan Pazar Çayağazı Köyü, 2 Mayıs Perşembe Ocaklar Beldesi, 4 Mayıs Cumartesi Çakıl Köyü, 5 Mayıs Pazar Kestanelik köyü, 11 Mayıs Cumartesi Narlı Köyü ve son olarak da 18 Mayıs Cumartesi Tuzla Köyünde "Kutlu Doğum Haftası" kutlanacak. 
Haber: Sayim Alkazak


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli