Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ilçemizde düzenlenen etkinliklerin ilk bölümü gerçekleşti.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ilçemizde düzenlenen etkinliklerin ilk bölümü gerçekleşti.
Etkinliklerin ilk bölümü kapsamında "Hazreti Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" konulu seminer düzenlendi.
Akşam namazının ardından Aleyna Seçkin Düğün salonunda gerçekleştirilen seminere Erdek İlçe müftüsü İsmail Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, AK Parti ilçe başkanı Murat Sever ile yöneticiler katıldı.

Sertifika töreni İyi Tarım Uygulamaları” proje sorumlusu Yüksek Ziraat Mühendisi Mehtap Akyol`un konuşmasıyla başladı.
Yüksek Ziraat Mühendisi Akyol yaptığı konuşmada, İyi Tarım Uygulamaları” projesinin kapsamını ve desteklerini törene katılanlara anlatırken, Erdek`te ilk etapta 2060 dekar arazide 21 kişinin bu sertifikayı almaya hak kazanmasının hiçte yabana atılacak bir rakam olmadığını açıkladı.
Yüksek Ziraat Mühendisi Mehtap Akyol`un konuşmasının ardından söz alan Bitki Sağlığı Müdürü Kaan Erözman ise İyi Tarım Uygulamaları” kapsamında dönüm başına verilen 25 liralık desteğin 50 liraya çıkarılmasıyla üretici çiftçinin bu uygulamaya yönelmesi için bakanlığın her türlü fedakarlığı yaptığını bildirdi.
Konuşmaların ardından sertifika törenine geçilirken uygulamaya katılarak başarı sertfikalarını almaya hak kazanan 21 üretici çiftçiye sertifikaları Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdür Yardımcısı Kurtuluş Candan, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör ve Bitki Sağlığı Müdürü Kaan Erözmez tarafından verildi.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli