Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kutsal emanetler Bandırma´da

Kutsal emanetler Bandırma´da

Çanakkale Deniz Zaferi´nin 101. yıldönümü nedeniyle 18 Mart´ta, Cumhurbaşkanına verilmek üzere Gelibolu Yarımadası´ndan getirilen Çanakkaleli atletler tarafından getirilen kutsal emanetler(toprak, su, bayrak), geçtiğimiz cumartesi günü Bandırma Kaymakamlı

Çanakkale Deniz Zaferi´nin 101. yıldönümü nedeniyle 18 Mart´ta, Cumhurbaşkanına verilmek üzere Gelibolu Yarımadası´ndan getirilen Çanakkaleli atletler tarafından getirilen kutsal emanetler(toprak, su, bayrak), geçtiğimiz cumartesi günü Bandırma Kaymakamlığı´na teslim edildi.
Bu amaçla, Çanakkale-Balıkesir il sınırında, Denizkent Jandarma Komutanlığı önünde bir tören düzenlendi. Törene Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Bandırma Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Fahri Sert, Biga Belediyesi Başkan Vekili Osman Aslan, Bandırma ve Biga´nın daire müdürleri katıldı.
Törende, günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Biga Safiye Hüseyin Elbi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Meryem Canakay yaptı. Bandırma ve Bigalı öğrencilerin çeşitli şiirleri seslendirdikleri, Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibinin, Çanakkale yöresi oyunlarını sergilediği törende konuşan Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Çanakkale Savaşları´nda 250 bin, Kurtuluş Savaşı´mızda ise 2 milyon şehit verdiğimizi vurgularken, ?Çanakkale Zaferi, ulusumuzun, her geçen gün azalan ümitlerini yeniden yeşertmesi ve Kurtuluş Savaşı´nı başlatması nedeniyle çok önemlidir? dedi.
Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel de, ?Bu ülke kolay kazanılmadı. Bu topraklar için çok şehitler verildi. Hâlâ ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor. Mevlâm, ezanımızı susturmak isteyenlere, vatanımıza ve toprağımıza göz dikenlere fırsat vermesin? diye konuştu.
Daha sonra Biga Kaymakamı Görgülüarslan, kutsal emanetleri Bandırma Kaymakamı Sonel´e teslim etti.
Kutsal emanetler, pazar günü, Bandırmalı atletler tarafından, Balıkesir-Bursa il sınırında, Karacabey´de, Bursalı atletlere teslim edildi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kutsal emanetler Bandırma
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli