Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Kütüphane Haftası kutlandı

Kütüphane Haftası kutlandı

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, 53. Kütüphane Haftası açılış programına ev sahipliği yaptı.

53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde "53. Kütüphane Haftası Açılış ve Ödül Töreni" düzenlendi.
Törene Balıkesir Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile birlikte İl ve İlçe protokolü katıldı.
Törenin açılış konuşmasını programa ev sahipliği yapan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir gerçekleştirdi. Kütüphanelerin tarihi geçmişi hakkında detaylı bilgi paylaşan Rektör Özdemir ?Kütüphaneler bir gayretin sonucu olarak yazılmış eserleri korumak, kollamak ve okuyuculara oluşturmak için oluşturulmuştur. Üniversitemizde ise Balıkesir Üniversitesi´nden devralınan kütüphanemiz geliştirilmiş ve şu an 15 bin kitap ve 176 bin elektronik kitaba ulaşmış durumdayız. Kütüphanemizi zenginleştirme çabamız aralıksız devam etmektedir. Kütüphane mekânımızı da en kısa zamanda büyüteceğiz. İlk aşamada bu binanın çatı katında bir kütüphaneye sahip olacağız. Ardında ise önümüzdeki yıl yatımları kapsamında istenecek binaların arasında kütüphane binasını da yer alacaktır. Ben rektör olduğumdan buyana en çok güzel bir kütüphane yapılmasını arzu etmekteyim. Böylece öğrencilerimiz güzel bir mekâna kavuşmuş olacaklar.? dedi.
Ardından söz alan isim ise Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza oldu.
Mirza ?Üniversitemizin böyle güzel etkinlikler yapmasından mutluluk duyuyorum. Bizde, Bandırma Belediyesi olarak gençlerimizin önünü açacak çalışmalar yapmaktan mutlu oluyoruz. Belediye olarak 16 kitap basımı gerçekleştirdik.? dedi.
Törende daha sonra Balıkesir Vali Vekili Bayram Ali Köse konuştu.
Köse ?Kitap ile kutuplara da gidersiniz, dünyanın merkezine de gidersiniz. Dolayısıyla kendimizi rehabilite eder ve kendimizi de koruruz. Kitap olmasaydı insanlık gelişimini tamamlayamazdı. Üniversitemizi de bu etkinlikten ötürü kutluyorum.? dedi.
Ardından konuşan isim ise Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın oldu.
Akın ?Kendimize samimi olarak itiraf etmemiz gereken şey biz kitap okumuyoruz. Türkiye´de nüfusun 10 binde biri kitap okuyor. Bizde 6 kişi bir yılda bir kitap okuyor. Bu nedenle böyle etkinlikler ile kitap sevgisini daha da geliştireceğiz. Bu haftanın ve bu güzel etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum? diye konuştu.
Törende daha sonra Balıkesir İl Hak Kütüphanesi´nde en çok kitap okuyan kullanıcılara teşekkür belgesi ve hediyeleri takdim edildi.
Törenin ardından protokol üyelerinin katılımı ile 53. Kütüphane Haftası´nın ilk etkinliği olarak ?Bandırma? temalı fotoğraf sergisi açılışı yapıldı.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Kütüphane Haftası kutlandı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli